Ηλιόπουλος: Σε «ώρα ληστείας» έφερε το ασφαλιστικό στη Βουλή η κυβέρνηση


Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε με νόημα ότι «η ώρα που κατατέθηκε το ασφαλιστικό αργά το βράδυ, είναι ώρα που αντιστοιχεί …σε ληστεία και φαίνεται ότι αυτό αντικατοπτρίζει σημειολογικά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου της ΝΔ».

«Ληστεία για τους νέους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους» χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος, το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατέθεσε χθες αργά το βράδυ στη Βουλή η κυβέρνηση.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «102 FM» της ΕΡΤ3, σημείωσε με νόημα ότι «η ώρα που κατατέθηκε το ασφαλιστικό αργά το βράδυ, είναι ώρα που αντιστοιχεί …σε ληστεία και φαίνεται ότι αυτό αντικατοπτρίζει σημειολογικά το περιεχόμενο του νομοσχεδίου της ΝΔ». «Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο έρχεται να τζογάρει εισφορές και συντάξεις, να βάλει τα χρήματα εργαζομένων και συνταξιούχων σε “επενδυτικό ρίσκο” και όλοι καταλαβαίνουμε πως όταν μιλάμε για επενδυτικό ρίσκο, σημαίνει ότι αυτά τα χρήματα μπορεί απλά να χαθούν», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Οι μόνες που θα έχουν εξασφαλισμένα τα κέρδη τους θα είναι οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες που θα διαχειρίζονται τις εισφορές», πρόσθεσε. «Δεν είναι τυχαίο ότι η αναλογιστική μελέτη που επίσημα έχει κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπει κόστος μετάβασης στο σύστημα της ιδιωτικής επικουρικής ασφάλισης, 78 δις! Ένα κόστος που θα κληθούν να πληρώσουν οι πολίτες», διεμήνυσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Για το πώς θα καλυφθεί αυτό το κόστος δεν υπάρχουν πολλές επιλογές από τη ΝΔ, η πιο βαριά φορολογία ή η μείωση των συντάξεων είναι σίγουρα μέσα σε αυτές. Μάλιστα, υπάρχουν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει χρήματα που κανονικά θα πήγαιναν για το κοινωνικό μέρισμα. Επομένως, μιλάμε πραγματικά για μια μεγάλη ληστεία σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Το ασφαλιστικό της ΝΔ βέβαια, συνδέεται άμεσα με το αντεργατικό νομοσχέδιο που πέρασε πριν λίγο καιρό», είπε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ένα νομοσχέδιο που νομιμοποιεί τα απλήρωτα 10ωρα, κάνει καθεστώς τις συλλογικές συμβάσεις, απελευθερώνει τις απολύσεις, ένα νομοσχέδιο που γενικά διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και μειώνει μισθούς, είναι “βόμβα” στα θεμέλια της κοινωνικής ασφάλισης», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Αναφερθείς στις νέες βάσεις εισαγωγής στα πανεπιστήμια, έκανε λόγο «για τεράστια σφαγή των παιδιών από την κ. Κεραμέως και τον κ. Μητσοτάκη, με μοναδικό στόχο -όχι την ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης όπως ψευδώς υποστηρίζουν- αλλά τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια».

Κατηγόρησε μάλιστα τη Νίκη Κεραμέως ότι «δεν ντρέπεται να λέει ψέματα πως το ποσοστό όσων εγκαταλείπουν τις σπουδές τους στην Ελλάδα είναι στο 40%, ενώ αντίθετα, τα στοιχεία της Eurostat λένε ότι το 2020 το ποσοστό των νέων 18 με 24 ετών στη χώρα μας, που εγκαταλείπουν τις σπουδές τους είναι κάτω από το 4%», τόνισε.

«Όλες τις τελευταίες μέρες βλέπουμε παιδιά που αρίστευσαν στις πανελλαδικές να μην μπορούν να δηλώσουν τη σχολή πρώτης προτίμησής τους, εξαιτίας του ανορθολογικού συστήματος της κ. Κεραμέως», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Την ίδια στιγμή -και αυτό είναι το κλειδί- όλα αυτά τα παιδιά, όπως και αυτά που δεν πέρασαν στο πανεπιστήμιο λόγω της βάσης εισαγωγής, αν έχουν την οικονομική δυνατότητα μπορούν να πάνε σε ένα ιδιωτικό κολέγιο και να πάρουν ένα πτυχίο, το οποίο η κυβέρνηση έχει φροντίσει να κάνει ισότιμο με το πτυχίο του δημόσιου πανεπιστημίου», εξήγησε.

«Αυτό το βαθιά ανορθολογικό και άδικο σύστημα της ΝΔ πρέπει να καταργηθεί και θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια γι’ αυτό», τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Όσον αφορά το μέτωπο της πανδημίας και του εμβολιασμού επανέλαβε ότι «θα συνεχίσουμε να καλούμε τους πολίτες να εμβολιαστούν με όρους κοινωνικής αλληλεγγύης, όπως θα συνεχίσουμε -από την άλλη- να καλούμε και την κυβέρνηση της ΝΔ να σταματήσει άμεσα την εγκληματική συζήτηση για κλείσιμο νοσοκομείων, μια συζήτηση που άνοιξε εν μέσω πανδημίας!». «Σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτούμε η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε συγκεκριμένες κατηγορίες -όπως στους υγειονομικούς ή σε εργαζόμενους που φροντίζουν ευάλωτους συμπολίτες μας- να γίνει πρόσχημα για αναστολές εργασίας ή και απολύσεις», ξεκαθάρισε.

Τέλος, σχετικά με την απόσπαση των αρχαιοτήτων από το σταθμό Βενιζέλου στο μετρό της Θεσσαλονίκης, ο Νάσος Ηλιόπουλος τόνισε: «χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στους πολίτες της Θεσσαλονίκης που χθες βρέθηκαν στο χώρο και όλο αυτό το διάστημα δίνουν έναν τεράστιο αγώνα για να μην προχωρήσει αυτό το έγκλημα σε βάρος της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης». Παράλληλα, η απόσπαση των αρχαιοτήτων είναι και μία κίνηση «που τον μόνο που ωφελεί είναι τον εργολάβο, καθώς το έργο θα καθυστερήσει ακόμα περισσότερο και ο εργολάβος θα εισπράξει αποζημιώσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ», σημείωσε.

«Ο μοναδικός τρόπος να αποτραπεί αυτό το έγκλημα είναι οι πολίτες της Θεσσαλονίκης να συνεχίσουν τον αγώνα τους, τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα συνεχίσει να στηρίζει απόλυτα», κατέληξε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ