Καμερούν: Έξι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση της Μπόκο Χαράμ

Τουλάχιστον έξι Καμερουνέζοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν το Σάββατο (24/7) σε επίθεση της τζιχαντιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στον απώτερο βορρά του Καμερούν, όπου οι ενέργειες του είδους έχουν πολλαπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας στο δημόσιο ραδιόφωνο.

Μέλη της Μπόκο Χαράμ «κατέφθασαν περίπου τις 04:00 με έξι οχήματα, βαριά οπλισμένοι. Θρηνούμε τον θάνατο έξι στρατιωτών μας που έπεσαν στο πεδίο της μάχης, με τα όπλα στα χέρια, ενώ άλλοι τέσσερις στρατιώτες τραυματίστηκαν», είπε ο Μπακάρι Μιντζιγιάουα, ο κυβερνήτης, στο CRTV.

Η επίθεση των τζιχαντιστών διαπράχθηκε στη Σαγκμέ, μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα με τη Νιγηρία, όπου γεννήθηκε η Μπόκο Χαράμ.

Αναφορά της αστυνομίας, που επιβεβαίωσαν αρκετές τοπικές πηγές, κάνει λόγο για οκτώ νεκρούς στις τάξεις των ένοπλων δυνάμεων.

Μέλη της Μπόκο Χαράμ και του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική Αφρική (ΙΚΔΑ), οργάνωσης που σχηματίστηκε όταν η πρώτη διασπάστηκε, κλιμακώνουν τα τελευταία χρόνια τις φονικές επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας και αμάχων στο Καμερούν, όπως και στις υπόλοιπες τρεις χώρες της περιοχής, τη Νιγηρία, τον Νίγηρα και το Τσαντ. Απαγάγουν συχνά άμαχους, ιδίως γυναίκες και παιδιά.

Η εξέγερση της Μπόκο Χαράμ ξέσπασε το 2009 στη βορειοανατολική Νιγηρία, προτού εξαπλωθεί στα γειτονικά κράτη. Πάνω από 36.000 άνθρωποι, κυρίως στη νιγηριανή επικράτεια, έχουν σκοτωθεί και άλλοι 3 εκατ. έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, κατά υπολογισμούς του ΟΗΕ.

Η Μπόκο Χαράμ επιβεβαίωσε στα μέσα Ιουνίου τον θάνατο του ιστορικού της ηγέτη, του Αμπουμπακάρ Σεκάου, σε μάχη με μέλη του ΙΚΔΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ