«Χρυσή» συμφωνία του πρίγκιπα Χάρι για 4 βιβλία: Το ένα θα δημοσιευθεί μετά το θάνατο της Ελισάβετ


«Χρυσή» συμφωνία για 4 βιβλία έχει ήδη υπογράψει ο πρίγκιπας Χάρι

Όπως αποκαλύπτει η Daily Mail, το δεύτερο βιβλίο θα εκδοθεί μόνο μετά το θάνατο της γιαγιάς του, βασίλισσας Ελισάβετ. Όπως ήταν φυσικό οι κινήσεις αυτές του πρίγκιπα Χάρι έχουν σημάνει συναγερμό στο Παλάτι του Μπάκινγχαμ, ενώ ειδικοί επισημαίνουν ότι το πρώτο βιβλίο με τα απομνημονεύματα του Δούκα του Σάσεξ είναι μόνο «η κορυφή του παγόβουνου».

Μάλιστα, πηγές υπογραμμίζουν ότι οι διαπραγματεύσεις με διάφορους εκδοτικούς οίκους άρχισαν από τις 18 εκατ. λίρες, ενώ το τελικό ποσό υπολογίζεται ότι πιθανώς αγγίζει τις 29 εκατ. λίρες. Η συμφωνία περιλαμβάνει την έκδοση των απομνημονευμάτων το ερχόμενο έτος και το δεύτερο βιβλίο αναμένεται να δημοσιευθεί μετά το θάνατο της Ελισάβετ. Παράλληλα, η Μέγκαν Μαρκλ θα δημοσιεύσει ένα βιβλίο «οδηγό ευεξίας» ως μέρος του συμβολαίου με τον οίκο Penguin Random House. Το θέμα και ο συγγραφέας του τέταρτου βιβλίου δεν έχει ξεκαθαρίσει.

Όπως μεταδίδει η Daily Mail, ο πρίγκιπας Χάρι ήταν αυτός που ηγήθηκε των διαπραγματεύσεων από το Μοντεσίτο της Καλιφόρνιας. Δύο εκπρόσωποι εκδοτικών οίκων πήγαν από το Λονδίνο ως τις ΗΠΑ για να έχουν μια συνάντηση από κοντά, ενώ άλλοι πήραν μέρος στις διαπραγματεύσεις μέσω τηλεδιάσκεψης.

«Έκανε τις διαπραγματεύσεις με μια στάση “πάρτο ή άφησέ το”. Ξεκίνησε από τα 25 εκατ. δολάρια και το τελικό ποσό έφτασε πολύ πιο μακριά, περίπου στα 35 με 40 εκατ. δολάρια. Όσοι ήταν παρόντες στην διαπραγμάτευση σοκαρίστηκαν από την στάση του…», δήλωσε πηγή από τον χώρο των εκδόσεων στη Daily Mail.

Όταν έγινε γνωστό πως ο πρίγκιπας Χάρι ετοιμάζεται να εκδώσει την βιογραφία του, την οποία έγραψε με την βοήθεια του βραβευμένου με Πούλιτζερ Αμερικανού δημοσιογράφου Τζον Τζόζεφ Μέρινγκερ, αξιωματούχοι του παλατιού δήλωσαν πως η βασιλική οικογένεια δεν είχε ιδέα για το νέο εγχείρημά του.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ