Αστυνομικός ο τραυματίας στην βομβιστική επίθεση στη Βάρη – Πού στρέφονται οι έρευνες

Αστυνομικός που υπηρετεί στην ομάδα ΔΙ.ΑΣ είναι ο τραυματίας της έκρηξης χθες το βράδυ στην εταιρεία πετρελαιοειδών στη Βάρη

Ο ίδιος ισχυρίστηκε στους συναδέλφους του ότι η παρουσία του ήταν τυχαία στο σημείο και συμπτωματικά περνούσε από εκεί την ώρα της έκρηξης.

Σύμφωνα με την αστυνομική συντάκτρια του CNN Greece, Μίνα Καραμήτρου, ο τραυματισμός ήταν ελαφρύς ενώ θα δώσει πιο αναλυτική κατάθεση για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρέθηκε στο σημείο.

Πάντως οι αστυνομικοί του Τμήματος εκβιαστών που ανέλαβαν την υπόθεση κάνουν λόγο για ένα ισχυρό μήνυμα που ήθελαν να στείλουν οι βομβιστές καθώς εντόπισαν πέντε μασούρια δυναμίτη που προκάλεσαν κρατήρα μεγάλου βάθους και από θαύμα δεν υπήρχαν πιο σοβαρές ζημιές.

Όπως εξακριβώθηκε ο δράστης ήταν ένας, πήγε με μηχανή στο σημείο ,την άφησε λίγα μέτρα πιο μακριά, τοποθέτησε τον εκρηκτικό μηχανισμό και εξαφανίστηκε.

Από νωρίς το πρωί αστυνομικοί συλλέγουν υλικό από κάμερες ασφαλείας μήπως και καταφέρουν και βρουν τον αριθμό κυκλοφορίας της μηχανής του δράστη αλλά και τη διαδρομή της διαφυγής του.

Καλά ενημερωμένες αστυνομικές πηγές που ξετυλίγουν το κουβάρι αυτής της περίεργης ενέργειας κατά της πετρελαϊκής εταιρείας εκτιμούν ότι πίσω από αυτό το χτύπημα κρύβεται η μαφία των καυσίμων, πολλά άτομα εκ των οποίων έχουν μπει στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών και της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Τις τελευταίες ημέρες εξελίσσεται μια μεγάλη επιχείρηση της υπηρεσίας του οργανωμένου εγκλήματος κατά συγκεκριμένων στόχων και πιο συγκεκριμένα έχουν ελέγξει και βεβαιώσει πολλές παραβάσεις σε σχέση με το λαθρεμπόριο καυσίμων σε πρατήρια καυσίμων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here