Λιγότερη ελευθερία για τους ανεμβολίαστους, προειδοποιεί στενός συνεργάτης της Μέρκελ


Ο κορυφαίος βοηθός της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, προειδοποίησε την Κυριακή πως οι ανεμβολίαστοι θα έχουν λιγότερες ελευθερίες από τους εμβολιασμένους.

Ο πιο υψηλόβαθμος σύμβουλος της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, είπε ότι αυτοί που δεν έχουν εμβολιαστεί θα έχουν λιγότερος ελευθερίες, προειδοποιώντας πως ίσως να τους απαγορεύεται η είσοδος σε μπαρ και πολιτιστικά δρώμενα.

Ο Χέλγκε Μπράουν, προσωπάρχης της απερχόμενης καγκελαρίου, είπε στη Bild am Sonntag πως οι ανεμβολίαστοι ίσως να μην έχουν τη δυνατότητα να εισέρχονται σε μπαρ, κινηματογράφους ή αθλητικά γεγονότα.

Η έναρξη ενός τέταρτου κύματος κορονοϊού «δεν θα είναι χωρίς συνέπειες» είπε ο 48χρονος Χριστιανοδημοκράτης στη γερμανική ταμπλόιντ.

«Αν έχουμε υψηλό βαθμό μολύνσεων, παρά τις διαδικασίες τεστ μας, τότε οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να μειώσουν τις επαφές τους» είπε. «Αυτό μπορεί να σημαίνει πως συγκεκριμένες επιλογές, όπως εστιατόρια, κινηματογράφοι και επισκέψεις σε στάδια, ακόμα και για ανεμβολίαστους που έχουν κάνει τεστ, δεν θα είναι δυνατές, επειδή ο κίνδυνος για όλους τους άλλους θα είναι πολύ υψηλός».

Ο Μπράουν, που είναι επίσης γιατρός, είπε ότι ένα νέο πλήρες lockdown μπορεί να αποφευχθεί στη Γερμανία εάν διαπιστωθεί πως τα εμβόλια αποδίδουν απέναντι στην παραλλαγή Δέλτα της Covid-19.

O ίδιος προέτρεψε αυτούς που δεν έχουν κάνει ακόμα εμβόλιο για τον κορονοϊό να πάνε και να το κάνουν. «Ο εμβολιασμός με προστατεύει κατά 90% από μια σοβαρή λοίμωξη κορονοϊού» είπε στη Bild am Sonntag. «Και αυτοί που έχουν εμβολιαστεί θα έχουν σημαντικά περισσότερες ελευθερίες από αυτούς που δεν έχουν εμβολιαστεί».

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ