Φάουτσι: Οι ΗΠΑ κινούνται προς τη λάθος κατεύθυνση για τον κορονοϊό- Είναι θέμα ανεμβολίαστων


«Πηγαίνουμε προς τη λάθος κατεύθυνση», είπε ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ, Άντονι Φάουτσι, αναφερόμενος στην άνοδο των κρουσμάτων λόγω ανεμβολίαστων και μετάλλαξης Δέλτα.

Οι ΗΠΑ βρίσκονται σε μια «αχρείαστη κατάσταση» με άνοδο κρουσμάτων Covid-19 στα ύψη, λόγω των ανεμβολίαστων Αμερικανών και της μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα, δήλωσε την Κυριακή ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος της χώρας, Άντονι Φάουτσι.

«Κινούμαστε προς τη λάθος κατεύθυνση» είπε ο σχετικά, λέγοντας πως είναι «πολύ εκνευρισμένος».

Όπως είπε, είναι υπό εξέταση η επιβολή της χρήσης μάσκας από τους εμβολιασμένους, καθώς και επαναληπτικές/ αναμνηστικές δόσεις για ανοσοκατασταλμένα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Ο Φάουτσι, που υπηρετεί ως επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε στο CNN πως είχε λάβει μέρος σε συζητήσεις για αλλαγές στις κατευθυντήριες γραμμές ως προς τις μάσκες.

Όπως είπε, σε κάποιες περιοχές όπου τα κρούσματα αυξάνονται, όπως η κομητεία Λος Άντζελες, ήδη καλούν τους πολίτες να φορούν μάσκες ανεξαρτήτως των εμβολιασμών τους. Ο Φάουτσι είπε πως αυτοί οι τοπικοί κανόνες είναι συμβατοί με τις συστάσεις του CDC.

Περίπου 163 εκατομμύρια άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με στοιχεία του CDC.

«Αυτό είναι ένα θέμα κυρίως μεταξύ των ανεμβολίαστων, που είναι ο λόγος που είμαστε εδώ, πρακτικά να παρακαλάμε τους ανεμβολίαστους να πάνε να εμβολιαστούν» είπε ο Φάουτσι.

Με πληροφορίες από Associated Press

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ