Τουρισμός – Ζαχαράκη: Είμαστε στο 60% των αφίξεων του 2019 μέχρι τώρα

Αισιόδοξη εμφανίστηκε η υφυπουργός Τουρισμού αναφορικά με τις κρατήσεις και τις αφίξεις τουριστών στη χώρα.

Η υπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, εμφανίστηκε αισιόδοξη για την πορεία του τουρισμού στην χώρα, τονίζοντας ότι οι κρατήσεις και οι αφίξεις ανά εβδομάδα κινούνται ανοδικά.

Η κ. Ζαχαράκη, μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι «κινούμαστε στο 60% του 2019 έως τώρα. Είναι αισιόδοξα τα μηνύματα. Αρκεί να μην υπάρξει κάποια ανατροπή στο ζήτημα της μετάλλαξης ‘’Δέλτα’’».

Παράλληλα, υπογράμμισε την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων προστασίας, τόσο ατομικά, όσο και από την αστυνομία και τους επιχειρηματίες καθώς «δεν έχει περάσει ο ιός».

Ωστόσο, η υφυπουργός Τουρισμού δεν ξεκαθάρισε εάν θα υπάρξει οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων στα νησιά που είναι μια «ανάσα» από το κόκκινο, εάν επιβληθεί lockdown.

«Ας δούμε τι θα συμβεί. Εάν η κατάσταση φτάσει στο μη περεταίρω δεν θα διστάσουμε να λάβουμε μέτρα. Το σημαντικότερο μήνυμα που θέλει να εκπέμψει η Ελλάδα είναι το μήνυμα της ασφάλειας. Και στη Μύκονο επανερχόμαστε στην κανονικότητα. Οι κρατήσεις δεν επλήγησαν σε μεγάλο βαθμό» υποστήριξε η κ. Ζαχαράκη, λέγοντας ότι τα νησιά που είναι στο πορτοκαλί επιδημιολογικά οι αφίξεις είναι αυξημένες.

Όσον αφορά τα ξενοδοχεία καραντίνας, δήλωσε ότι υπάρχει αυξημένος αριθμός ξενοδοχείων covid σε περιοχές με ιδιαίτερη ανάγκη όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Μύκονος και η Αλόννησος.

Τέλος, γνωστοποίησε πως σήμερα, αύριο, και μεθαύριο, όσοι βρίσκονται στο προσωρινό μητρώο δικαιούχων του «Τουρισμός για όλους», μπορούν να κάνουν ένταση εάν έχει απορριφθεί η αίτησή τους.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here