Μάκης Βορφίδης: Επαναξιολόγηση τον Οκτώβριο για τους ανεμβολίαστους υπαλλήλους σε αναστολή


Κορονοϊός: «Η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού», σημείωσε παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών

Για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς σε ορισμένες επαγγελματικές ομάδες, μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, ο οποίος τόνισε ότι αναμένεται μέχρι τον Οκτώβριο επαναξιολόγηση της κατάστασης για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους που βρίσκονται σε αναστολή σε δημόσιους φορείς όπου έχουν καταστεί υποχρεωτικοί.

Ο Μάκης Βορίδης τόνισε παράλληλα ότι, «η υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού δεν αφορά το σύνολο του πληθυσμού», σημείωσε ο κύριος Βορίδης.

«Θέλουμε να βγάλουμε τον εργαζόμενο που δεν εμβολιάζεται από το σύστημα υγείας που εργάζεται γιατί αποτελεί κίνδυνο για τους ασθενείς. Γι’ αυτό και μπαίνει σε αναστολή. Για όσο διαρκέσει η αναστολή, δεν θα εισπράττει μισθό», ανέφερε ο υπουργός μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Αναφορικά με το ον η κυβέρνηση προτίθεται να επεκτείνει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού και σε άλλους κλάδους εργαζομένων, όπως για παράδειγμα στις Ένοπλες Δυνάμεις και τους εκπαιδευτικούς, ο ίδιος τόνισε ότι αναμένονται οι απόψεις των λοιμωξιολόγων.

Κλείνοντας ο Μάκης Βορίδης σχολίασε ότι μέχρι στιγμής «φαίνεται πως υπάρχει πολύ μεγάλη συμμόρφωση».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ