Μητσοτάκης: Στείλαμε στην Ιταλία δύο καναντέρ για την κατάσβεση της φωτιάς στη Σαρδηνία


Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα δύο Canadair αποστέλλονται στη γειτονική χώρα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ως βοήθεια στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη Σαρδηνία

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε, με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την αποστολή δύο πυροσβεστικών Canadair στην Ιταλία.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι τα δύο Canadair αποστέλλονται στη γειτονική χώρα μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας ως βοήθεια στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη Σαρδηνία.

«Η Ελλάδα έχει στείλει δύο Canadair CL-415 στην Ιταλία μέσω του Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας της ΕΕ για να βοηθήσει στην καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών που μαίνονται στη #Σαρδηνία. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, είμαστε μαζί», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στις φλόγες η Σαρδηνία: Ανεξέλεγκτα τα πύρινα μέτωπα

Για τρίτη συνεχή ημέρα το πύρινο μέτωπο στη Σαρδηνία παραμένει ενεργό. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που συνέλεξε η Δασική Υπηρεσία του νησιού, η φωτιά ξεκίνησε από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα: Ένα αυτοκίνητο εξερράγη και οι φλόγες επεκτάθηκαν αμέσως σε διπλανό δάσος.

Όπως έκανε γνωστό η Πολιτική Προστασία της Ιταλίας, και σήμερα οι ισχυροί άνεμοι μπορεί να ευνοήσουν την περαιτέρω εξάπλωση των πυρκαγιών, ιδίως στις ευρύτερες περιοχές των πόλεων Νούρο και Οριστάνο.

Στο μεταξύ, στην περιοχή συνεχίζουν να πραγματοποιούν ρίψεις νερού 8 ιταλικά Καναντέρ και ελικόπτερα της πυροσβεστικής και του ιταλικού στρατού. Οι εθελοντές και οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη κατά της φωτιάς, αδιάκοπα, καθ όλη την νύχτα, και η ακούραστη προσπάθειά τους επέτρεψε να σωθούν δύο ξενοδοχεία. Συνεχίζουν να καταστρέφονται όμως χιλιάδες στρέμματα γεωργικών και δασικών εκτάσεων.

Ο ιταλικός Τύπος μεταδίδει με έμφαση την είδηση ότι η Ελλάδα και η Γαλλία έσπευσαν να συνδράμουν τις επιχειρήσεις κατάσβεσης με δύο Καναντέρ η κάθε μια. Τα δυο Καναντέρ που απέστειλε η χώρα μας προσγειώθηκαν στις 4.30 το πρωί στο Αλγκέρο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ