Covid-19: Έξαρση κρουσμάτων στην Κίνα μετά από μήνες


Η Κίνα ανέφερε τα περισσότερα κρούσματα Covid-19 από τα τέλη του Ιανουαρίου.

Η Κίνα ανέφερε 76 νέα κρούσματα Covid-19 στις 25 Ιουλίου, τα περισσότερα ημερησίως από τον Ιανουάριο, εν μέσω μιας τοπικής έξαρσης στην πόλη Ναντσίνγκ, στην ανατολική Κίνα, όπου άρχισε ένας δεύτερος γύρος μαζικών τεστ και επιβλήθηκε απαγόρευση στα ταξί για τον περιορισμό του ξεσπάσματος.

Η Κίνα έχει υιοθετήσει μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής στις μολύνσεις κορονοϊού, προχωρώντας γρήγορα σε τεστ μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού της και ιχνηλατώντας τις επαφές πιθανών κρουσμάτων για την αποτροπή της εξάπλωσής του.

Από τα νέα κρούσματα οι τοπικές μολύνσεις ήταν 40, συγκριτικά με μόλις πέντε μία ημέρα νωρίτερα, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Εθνική Επιτροπή Υγείας σε ανακοίνωσή της τη Δευτέρα. Από τα τέλη της 25ης Ιουλίου, η Ναντσίνγκ έχει αναφέρει συνολικά 75 τοπικά κρούσματα από τότε που εμφανίστηκε το πιο πρόσφατο ξέσπασμά της την προηγούμενη εβδομάδα, είπε αξιωματούχος τη Δευτέρα.

Ταξί και αυτοκίνητα πλατφορμών ride-hailing δεν επιτρέπεται να φεύγουν από την πόλη, και οκτώ σταθμοί λεωφορείων μεγάλων διαδρομών θα αναστείλουν τη λειτουργία τους από τις 27 Ιουλίου, ανέφεραν τη Δευτέρα οι αρχές της Ναντσίνγκ στα social media.

H τοπική κυβέρνηση ανέφερε την Κυριακή πως είχε αρχίσει έναν δεύτερο γύρω τεστ νουκλεϊκού οξέος στα 9,3 εκατ. κατοίκους της.

Τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 στην ηπειρωτική Κίνα βρίσκονται στα 92.605 και οι νεκροί, επίσημα, είναι στους 4.636.

Με πληροφορίες από Reuters

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ