Βασίλης Κικίλιας : Έκκληση να εμβολιαστούν οι 50-55 και άνω

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή “Σήμερα” του Σκάι και  παραχώρησε συνέντευξη στην δημοσιογράφο Μαρία Αναστασοπούλου. Τα θέματα που αποφάσισε να θίξει είναι γύρω από τον Κορωνοιό και τον εμβολιασμό. Πιο συγκεκριμένα μίλησε για το άνοιγμα της πλατφόρμας των 12-15 ετών αλλά τόλμησε να κάνει και παράκληση στους συμπολίτες που είναι από 50-55 ετών, ώστε να εμβολιαστούν όσο πιο άμεσα γίνεται, ακόμα έθιξε και πολλά άλλα ζητήματα.

Παρακάτω ακολουθούν αναλυτικά, όλα όσα είπε ο υπουργός υγείας.

Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας 50-55 ετών και άνω να εμβολιαστούν άμεσα

  • Απευθύνω έκκληση στους συμπολίτες μας ηλικίας 50-55 ετών και άνω να εμβολιαστούν, καθώς είναι αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο. Τα ποσοστά εμβολιασμού σε αυτές τις ηλικίες είναι υψηλά, αλλά αυτό δεν αρκεί. Πρέπει να πάνε να εμβολιαστούν άμεσα, εντός του καλοκαιριού.
  • Ο Δεκαπενταύγουστος είναι παραδοσιακά η γιορτή στην οποία επανενώνεται η ελληνική οικογένεια και έρχονται σε επαφή νεότεροι με ηλικιωμένους. Πρέπει όλοι να είμαστε εμβολιασμένοι για να είμαστε ασφαλείς.
  • Θα ήταν ιδανικό να είναι όλοι πλήρως εμβολιασμένοι προτού πάνε στις διακοπές τους, ωστόσο ακόμη κι αν δεν είναι εφικτό, όσοι επιθυμούν πρέπει να πραγματοποιήσουν έστω την πρώτη δόση.

Το Ε.Σ.Υ. άντεξε και θα αντέξει

  •  Το Εθνικό Σύστημα Υγείας άντεξε και θα αντέξει. Εμβολιαζόμαστε προκειμένου οι δυνάμεις του Ε.Σ.Υ. να μπορούν να αφοσιώνονται και σε άλλες ασθένειες. Πρέπει όλοι ως άνθρωποι να σκεφτούμε πως υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι καρκινοπαθείς ή αντιμετωπίζουν άλλες σοβαρές ασθένειες.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει στην Ελλάδα

  • Η μετάλλαξη Δέλτα έχει κυριαρχήσει σε ένα ποσοστό άνω του 75%-80% σε όλη την Ελλάδα και πάνω από 90% σε κάποια νησιά και τουριστικούς προορισμούς. Είναι μια επιθετική μετάλλαξη και έχει επικίνδυνες συνέπειες για την υγεία, ειδικά των πολιτών που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.
  • Εάν κάποιος πολίτης δεν είναι εμβολιασμένος και κολλήσει, ειδικά με την μετάλλαξη Δέλτα, αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο. Το ποσοστό των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται είναι κάτω του 10%.

Παρατηρείται αύξηση των εμβολιασμένων υγειονομικών

  • Ο Πρωθυπουργός δεν έχει αναφερθεί σε επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού σε άλλες επαγγελματικές ομάδες. Το τελευταίο διάστημα βλέπω αύξηση του αριθμού των εμβολιασμένων ιατρών και νοσηλευτών.

 

 

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here