Ατμοσφαιρική ρύπανση : Είναι υπεύθυνη για την αύξηση του Αλτσχάιμερ


Τρείς νέες μελέτες έδειξαν  ότι η ποιότητα του αέρα φαίνεται να συνδέεται με τον κίνδυνο άνοιας  και η ατμοσφαιρική ρύπανση μπορεί ακόμη και να προωθήσει τοξικές εγκεφαλικές πρωτεΐνες που είναι χαρακτηριστικό της νόσου του Αλτσχάιμερ. Αυτό, δείχνει τις δυνατότητες που μπορεί να έχει η βελτίωση των επιπέδων ποιότητας του αέρα σε επίπεδα θνησιμότητας, σε άλλους τομείς της υγείας, καθώς και ίσως στον κίνδυνο άνοιας .

 

Η μείωση της ρύπανσης, μείνει την άνοια των γυναικών

  • Oι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μείωση της ρύπανσης των σωματιδίων και της αιθαλομίχλης για μια δεκαετία συνδέεται με τη μείωση του κινδύνου άνοιας μεταξύ των γυναικών.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε σε γυναίκες

  • Η μελέτη παρακολούθησε περισσότερες από 2.200 γυναίκες ηλικίας από 74 έως 92 ετών χωρίς άνοια που είχαν εγγραφεί σε μακροχρόνια μελέτη για την υγεία του εγκεφάλου. Οι ερευνητές παρακολούθησαν τις ικανότητες σκέψης, συλλογισμού και μνήμης καθώς γερνούσαν και συνέκριναν τα αποτελέσματα με την ποιότητα του αέρα των διαφόρων κοινοτήτων τους.

Οφέλη καθαρού αέρα

  • Ο καθαρότερος αέρας φαίνεται επίσης να επιβραδύνει τη συνολική μείωση της γνωστικής λειτουργίας και της μνήμης, παρόμοια με τις γυναίκες ηλικίας ενός έως δύο ετών νεότερη, έδειξαν τα αποτελέσματα.
  • Αυτά τα οφέλη προέκυψαν ανεξάρτητα από την ηλικία, την εκπαίδευση ή τη γειτονιά.

Κίνδυνοι εξαιτίας ατμοσφαιρικής ρύπανσης

  • Η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι ένας τροποποιήσιμος παράγοντας κινδύνου.
  • Η Αύξηση της ρύπανσης των λεπτών σωματιδίων μεταξύ του 1990 και του 2000 προκάλεσε την άνοια και τον κίνδυνο του Αλτσχάιμερ.

Ακολουθεί βίντεο για την Ατμοσφαιρική ρύπανση

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ