Ολυμπιακοί αγώνες Τόκιο :Tom Daley Είμαι υπερήφανος γκέι και ολυμπιονίκης


Ο Tom Daley στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιου, κατάφερε να ξεχωρίσει , τόσο γιατί στο άθλημα της κολύμβησης κατάφερε και κέρδισε το χρυσό μετάλλιο, αλλά και γιατί τόλμησε να μιλήσει για ένα κοινωνικό θέμα και να επιχειρήσει να σπάσει στερεότυπα και προκαταλήψεις που η κοινωνία πρέπει κάποια στιγμή να απαλλαχτεί.

Η καριέρα ως αθλητή του Tom Daley, ξεκίνησε όταν ήταν σε ηλικία 15 ετών, όπου είχε καταφέρει να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο στο άθλημα της συγχρονισμένης κολύμβησης στους αγώνες που είχαν διεξαχθεί στην πόλη της Ρώμης. Αυτό το κατόρθωμα του, είχε ως αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί ως το παιδί θαύμα των καταδύσεων . Επίσης τον χαρακτηρίσανε ως έναν νέο Γκρεγκ Λούις.

Ο Tom Daley,μίλησε ανοιχτά για την σεξουαλικότητα του

  • Λίγα χρόνια μετά , την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου και συγκεκριμένα το 2013, αποφάσισε να μιλήσει ανοιχτά για την σεξουαλικότητα του, αφού αποκάλυψε στον αέρα ότι είναι ομοφυλόφιλος. Εκεί τα πράγματα άρχισαν να δυσκολεύουν για τον ίδιο.
  • Στην συνέχεια αποφάσισε με τις επιλογές του να απασχολήσει ακόμα μία φορά τα Μ.Μ.Ε., αφού αποφάσισε να παντρευτεί λίγο αργότερα με τον Αμερικανό σκηνοθέτη και παραγωγό Ντάστιν Λάνς, Με τον οποίο αποφάσισαν να αποκτήσουν παιδί , μέσω παρένθετης μητέρας.

Ο ρόλος της κοινωνίας και των μέσων μαζικής ενημέρωσης

  • Πάρα πολλές φορές, τόσο τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, όσο και η κοινωνία τον έστησαν στον τοίχο και έγιναν πάρα πολλοί επικριτικοί απέναντί τους. Ακόμα αντιμετώπισε αρκετές δυσκολίες, και από την οικογένεια του, αφού προέρχεται από οικογένεια με πολύ συντηρητικές καταβολές.

Όσα εξομολογήθηκε ο ίδιος

  • Όπως είπε ο ίδιος και η οικογένεια του, αλλά και η κοινωνία πάρα πολλές φορές των ώθησαν να κλειστεί στον ίδιο του τον εαυτό και να αντιληφθεί πόσο συντηρητική και πίσω βρίσκεται και δεν δίνει ευκαιρίες σε νέα παιδιά με διαφορετικές σεξουαλικές προτιμήσεις.

Ακολουθεί βίντεο για τον Tom Daley

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ