23 Απριλίου 2024

Ψυχοθεραπεία : Δείτε πως επιτυγχάνεται θεραπεία μέσω της ψυχολογίας


Η αστρολογία και τα ωροσκόπια μπορούν πράγματι να βοηθήσουν να ηρεμήσουν ή να καθησυχάσουν βραχυπρόθεσμα. Αλλά υπάρχει μια γραμμή όπου μετατρέπεται από μια διασκεδαστική και ευχάριστη αρχή στην ημέρα, την εβδομάδα ή τον μήνα σας σε ένα εργαλείο που χρησιμοποιείτε σε βάρος σας.

Στην ψυχοθεραπεία, αυτή η αποφυγή απέναντι σε πνευματικές πρακτικές όπως η αστρολογία έχει ένα όνομα: πνευματική παράκαμψη. Εδώ, οι ειδικοί της ψυχικής υγείας εξηγούν την πνευματική παράκαμψη: τι είναι, τα συμπτώματα, γιατί είναι επιβλαβές και πώς φαίνεται, μιλώντας αστρολογικά.

Τι είναι η πνευματική παράκαμψη
  • Ο όρος «πνευματική παράκαμψη» εισήχθη στα μέσα της δεκαετίας του 1980 από τον βουδιστικό δάσκαλο και ψυχοθεραπευτή Τζον Ουέλγουντ. Το επινόησε για να ονομάσει το ανθυγιεινό μοτίβο συμπεριφοράς που χρησιμοποιεί πνευματικές ιδέες και πρακτικές (όπως αστρολογία, ανάλυση διαγραμμάτων γεννήσεων, ανάγνωση ταρώ και κρυστάλλους, για να αναφέρουμε μερικά) για να παρακάμψει τη θεραπεία ψυχολογικών πληγών.
  • Χρησιμοποιεί πνευματικές αρχές ή ιδέες για να αποφύγει την αντιμετώπιση άλυτων συναισθηματικών ζητημάτων και τα πιο δύσκολα, πιο οδυνηρά μέρη του εαυτού σας».

Σύμφωνα με τον Ράιτ, υπάρχουν διάφοροι τρόποι που μπορεί να εμφανιστεί η πνευματική παράκαμψη

  • αποφυγή θυμού ή ακόμα και φόβο θυμού (φοβία θυμού)
  • υπερβολική έμφαση στο θετικό και εστιάζοντας μόνο στα «καλά» πράγματα
  • κρίση των άλλων για την αίσθηση «αρνητικών» συναισθημάτων
  • καταστολή των οδυνηρών αναμνήσεων και εμπειριών
  • συναισθηματική μούδιασμα
  • εκτιμώντας την πνευματικότητα περισσότερο από τις εμπειρίες, την πραγματικότητα και τον αληθινό εαυτό σας
  • ισχυρισμοί ή ψευδαίσθηση ότι έφτασε σε «υψηλότερο» επίπεδο ύπαρξης

Η πνευματική παράκαμψη με την αστρολογία αγνοεί τα τραύματα – και αποφεύγοντας την εργασία που απαιτείται για να αντιμετωπίσει το τραύμα – με τη βοήθεια της αστρολογίας. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα ωροσκόπιο για να εξηγήσει ένα αρνητικό αποτέλεσμα ή συμβάν αντί να χρησιμοποιήσει ενδοσκόπηση.

Σημαντική σημείωση: Στην πνευματική παράκαμψη, η ίδια η πνευματική πρακτική δεν είναι το θέμα. Στην πραγματικότητα, αυτές οι πρακτικές και τα εργαλεία μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας οδού θεραπείας. Το θέμα εδώ είναι ο τρόπος που οι άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την πνευματική πρακτική για να αντικαταστήσουν τη θεραπεία ή άλλες θεραπείες.

Ακολουθεί βίντεο για την ψυχοθεραπεία

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ