25 Απριλίου 2024

Διατροφή : Δείτε ποια ψάρια μπορείτε να καταναλώνεται καθημερινά


Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην υγεία του εγκεφάλου και της καρδιάς. Τα ωμέγα-3 έχουν αποδειχθεί ότι μειώνουν τη φλεγμονή και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων . Είναι επίσης σημαντικά για την προγεννητική ανάπτυξη σε μωρά. Η American Heart Association (AHA) συνιστά την κατανάλωση ψαριών τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα, ιδιαίτερα λιπαρά ψάρια όπως ο σολομός, η πέστροφα στη λίμνη, οι σαρδέλες και ο τόνος αλκακόρ, που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3.

Σολομός από την Αλάσκα

  • Υπάρχει μια συζήτηση σχετικά με το αν ο άγριος σολομός ή ο σολομός εκτροφής είναι η καλύτερη επιλογή.
  • Ο σολομός εκτροφής είναι σημαντικά φθηνότερος, αλλά μπορεί να περιέχει λιγότερα ωμέγα-3 και λιγότερες βιταμίνες και μέταλλα, ανάλογα με το αν είναι ενισχυμένο ή όχι.
  • Ο σολομός είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη διατροφή σας συνολικά, αλλά εάν το επιτρέπει ο προϋπολογισμός σας, επιλέξτε την άγρια ​​ποικιλία. Δοκιμάστε αυτήν τη συνταγή σολομού στη σχάρα με ένα γλυκό-χρωματιστό λούστρο για ένα ορεκτικό που είναι εύκολο να προετοιμαστεί.
Βακαλάος
  • Αυτό το λευκά ψάρια είναι μια εξαιρετική πηγή φωσφόρου , νιασίνης και βιταμίνης Β-12 . Ένα μαγειρεμένο τμήμα 3 ουγγιών περιέχει 15 έως 20 γραμμάρια πρωτεΐνης.
  • Δοκιμάστε μια σάλτσα piccata πάνω από το γάδο για ένα ωραίο συμπλήρωμα, όπως σε αυτή τη συνταγή .
Ρέγγα
  • Ένα λιπαρό ψάρι παρόμοιο με τις σαρδέλες, η ρέγγα είναι ιδιαίτερα καλό καπνιστό. Το καπνιστό ψάρι είναι γεμάτο με νάτριο , οπότε καταναλώστε το με μέτρο.
  • Η ρέγγα μεσογειακού στιλ της Jamie Oliver χρησιμοποιεί τη φρέσκια έκδοση σε αυτήν τη συνταγή .

 Mahi-mahi
  • Ένα τροπικό ψάρι, το mahi-mahi μπορεί να αντέξει σχεδόν σε οποιαδήποτε προετοιμασία. Επειδή ονομάζεται επίσης δελφίνι, μερικές φορές συγχέεται με το δελφίνι των θηλαστικών. Αλλά μην ανησυχείτε, είναι εντελώς διαφορετικοί.
Τόνος
  • Είτε φρέσκο ​​είτε κονσερβοποιημένο, ο τόνος είναι αγαπημένος πολλών. Όταν μαζεύετε φρέσκο ​​τόνο, επιλέξτε ένα κομμάτι που είναι γυαλιστερό και μυρίζει φρέσκο ​​στον ωκεανό. Είναι επίσης εύκολο να προετοιμαστεί ,το μόνο που χρειάζεται είναι μια γρήγορη καύση σε υψηλή θερμοκρασία.
  • Συνιστάται στα άτομα να περιορίζουν τον κιτρινόπυρο, τον αλκακόρο και τον τόνο ahi λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς τους σε υδράργυρο . Αντί για λευκό, το οποίο είναι αλκακόρ, επιλέξτε “κομμάτι φως” όταν αγοράζετε κονσέρβες τόνου. Ο ελαφρύς τόνος είναι σχεδόν πάντα το είδος χαμηλότερου υδραργύρου που ονομάζεται skipjack.

Ακολουθεί βίντεο για τα ψάρια

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ