Ιβουπροφαίνη : Αποτελεσματική στις ήπιες ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου


Η λήψη αντιπυρετικών και αντιφλεγμονωδών φαρμάκων βοηθά στην αντιμετώπισή των ήπιων ανεπιθύμητων ενεργειών  που πιθανόν να εμφανιστούν μετά τον εμβολιασμό. Το CDC προτείνει την χρήση ιβουπροφαίνης και παρακεταμόλης ενώ ο WHO με νέα οδηγία του συστήνει την χρήση ιβουπροφαίνης , διευκρίνισε  ο κος Στάθης Σκληρός, Γενικός Ιατρός, Πρόεδρος της  Ελληνικής Εταιρείας Έρευνας & Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας κατά τη διάρκεια σχετικού webinar.   Οργανωτές του webinar ήταν η  Reckitt και η φαρμακαποθήκη Pharmaservice, και πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία του Nurofen.

Το webinar είναι διαθέσιμο στο link. Η αλλαγή στην κυρίαρχη παραλλαγή του ιού δείχνει για μια άλλη φορά την αναγκαιότητα της διασύνδεσης της δημόσιας υγείας με την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και το σημαντικό ρόλο της επικοινωνίας των επαγγελματιών υγείας με τον πολίτη τόσο για την προσωπική με βάση τα δεδομένα ενημέρωση του όσο και την ενθάρρυνση του στην υιοθέτηση μιας συμπεριφοράς που θα μειώνει τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης του από την COVID-19 λοίμωξη αλλά και την προστασία του πληθυσμού.  Το εμβόλιο αποτελεί την ισχυρότερη ασπίδα απέναντι στον Covid-19.» κατέληξε ο κος Χρήστος Λιονής , Καθηγητής Γενικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης.

Συμπερασματικά στην εμφάνιση των ήπιων παρενεργειών μετά το εμβόλιο όπως ο πυρετός ή ο πόνος στο χέρι, οι ασθενείς και οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να εξετάσουν όλες τις διαθέσιμες επιλογές θεραπείας, συμπεριλαμβανομένης της  ιβουπροφαίνης και των άλλων ΜΣΑΦ.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ