Ν. Χαρδαλιάς για φωτιά σε Σταμάτα – Ροδόπολη: Η κατάσταση δείχνει σε ύφεση και βελτιωμένη


Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε σήμερα στις 17:15 ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για τη σημερινή (27/07) πυρκαγιά στις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολη και Διόνυσο Αττικής.

Βόρειοι άνεμοι 6 μποφόρ με ρυπές που ξεπερνούσαν τα 7 μποφόρ έπνεαν όταν ξέσπασε η πυρκαγιά με αποτέλεσμα να πάρει γρήγορα διαστάσεις. Στην νοτιοδυτική της πορεία η πυρκαγιά πέρασε από τις περιοχές Σταμάτα, Ροδόπολης και Διονύσου, κινούμενη ανάμεσα στους οικισμούς, αλλά και σε κατοικίες.

Όπως ενημέρωσε ο κ. Χαρδαλιάς, μέσω του 112 οι κάτοικοι των περιοχών έλαβαν sms για να ενημερωθούν για την πυρκαγιά και να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, αλλά και για να τους δωθούν οδηγίες για την προσωπική τους αφάλεια και των κατοικιών τους.

Η επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων – επίγειων και εναέριων – ήταν άμεση σε μια εξαιρετικά δύσκολη, αλλά και επικίνδυνη φωτιά.

Αυτή τη στιγμή, είπε ο κ. Χαρδαλιάς, επιχειρούν 310 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 110 οχήματα και 12 ελικόπτερα, εκ των οποίων τα 2 για συντονισμό και 9 αεροσφάφη.

Σημαντική είναι και η συμβολή, πρόσθεσε, πολυάριθμων ομάδων του πυροσβεστικού σώματος, αλλά και δυνάμεων της περιφέρειας Αττικής, των δήμων της Αττικής, της ΕΛΛΑΣ και εθελοντικών ομάδων.

Η κατάσταση δείχνει σε ύφεση και βελτιωμένη.

Το μέτωπο προς την Πεντέλη είναι ασφαλές και παραμένουν πολλές διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγγλημάτων Εμπρησμού βρίσκεται στην περιοχή και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 4 προσαγωγές υπόπτων, ενημέρωσε ο υφυπουργός.

Οι δυνάμεις του ΠΣ και της ΠΠ βρίσκονται σε επιφυλακή.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ