Μ. Χρυσοχοΐδης για φωτιά στη Σταμάτα: To ΠΣ έδωσε γενναία μάχη με τις φωτιές, έσωσε ζωές


Για πολύ δύσκολη πυρκαγιά που μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή λόγω των υψηλών ανέμων με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα και να δημιουργεί καινούργια μέτωπα έκανε λόγο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης κατά τη διάρκεια της έκτακτης ενημέρωσης για το πύρινο μέτωπο στην ΒΑ Αττική.

Ο υπουργός επεσήμανε ότι οι πυροσβέστες έδωσαν μια «γενναία μάχη με τις φωτιές μέσα στις γειτονιές και στους δρόμους, έσωσαν ζωές».

H κινητοποίηση και η παρέμβασή όλων των δυνάμεων επιχειρησιακών και πολιτικών για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στην περιοχή Διόνυσου – Σταμάτας ήταν άμεση και στοχευμένη, σημείωσε.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης «ήμασταν όλοι εδώ… Ήταν μία δύσκολη πυρκαγιά που μεταφερόταν από περιοχή σε περιοχή με τον αέρα με αποτέλεσμα να εξαπλώνεται πολύ γρήγορα και να δημιουργούνται καινούργια μέτωπα».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε ακόμη πως οι ανακριτικές αρχές του Πυροσβεστικού Σώματος διερευνούν τα αίτια της πυρκαγιάς και σύντομα θα καταλήξουν σε συμπεράσματα.

«Είμαστε όλοι εδώ και θα προστατεύσουμε με απόλυτη προσήλωση το περιβάλλον, τα δάση και τους οικισμούς και φυσικά ανθρώπινες ζωές», επισήμανε ο υπουργός και απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ημέρες, εξαιτιάς του υψηλού κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιών.

 

ΠΗΓΗ


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ