Ξεκάθαρο μήνυμα Μητσοτάκη στην Τουρκία: Δεν θα δεχτούμε τετελεσμένα στην Κύπρο


Σαφή απάντηση στο καθεστώς Ερντογάν έστειλαν ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Κύπριος πρόεδρος, κατά τη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. 

«H Τουρκία κλιμακώνει την ένταση με νέες αξιώσεις στην Κύπρο, που είναι απαράδεκτες και δεν θα γίνουν δεκτές», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων του πρωθυπουργού και του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

«Oι νέες παράνομες τουρκικές ενέργειες στην Κύπρο είναι απόλυτα καταδικαστέες, παραβιάζουν κατάφορα τις σχετικές αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, περιφρονούν τα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και ουσιαστικά ναρκοθετούν τις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Οι δηλώσεις έρχονται σε συνέχεια της συνάντησης που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ υπήρξαν και διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, στο πλαίσιο του συντονισμού των Κυβερνήσεων Κύπρου και Ελλάδας, μετά τις τελευταίες τουρκικές ενέργειες αναφορικά με την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου.

Περισσότερα σε λίγο…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ