Ανδρέας Ξανθός: Παράνομη μετακίνηση Διευθυντή ΕΣΥ

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Ανδρέας Ξανθός καταθέτουν προς τον κ. Υπουργό Υγείας αναφορά την ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος (ΟΕΝΓΕ) με θέμα τη μεταφορά της οργανικής θέσης του διευθυντή – επιστημονικού υπευθύνου ιατρού του ΤΕΠ «Σισμανόγλειου» στο νοσοκομείο ΚΑΤ. Η απόφαση αυτή, κατά την ΟΕΝΓΕ είναι παράνομη, παράλογη και τελείως απαράδεκτη καθώς προκαλεί προβλήματα και δυσλειτουργίες σε δύο νοσοκομεία μόνο και μόνο για ικανοποίηση ατομικών εξυπηρετήσεων.

Ακολουθεί το έγγραφο με τα αναφερόμενα σχετικά.

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας κ. Κοντοζαμάνης με απόφασή του (Γ2α/25259 που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2429 7/6/2021) μεταφέρει την οργανική θέση του διευθυντή –επιστημονικού υπεύθυνου ιατρού του ΤΕΠ «Σισμανόγλειου» στο νοσοκομείο ΚΑΤ ταυτόχρονα με την μετακίνηση του ιατρού που την κατέχει.

Η απόφαση αυτή είναι:

  1. Ακραιφνώς παράλογη γιατί στερεί το ΤΕΠ του «Σισμανόγλειου» από διευθυντή –επιστημονικά υπεύθυνο και γιατί το ΤΕΠ του ΚΑΤ ήδη διαθέτει διευθυντή –επιστημονικά υπεύθυνο.
  2. Ακραιφνώς παράνομη γιατί από πουθενά δεν προβλέπεται μεταφορά της οργανικής θέσης διευθυντή –επιστημονικού υπεύθυνου ΤΕΠ από ένα νοσοκομείο στο άλλο αφού οι διευθυντές –επιστημονικοί υπεύθυνοι ΤΕΠ είχαν επιλεγεί με ειδική διαδικασία από ειδικό συμβούλιο επιλογής αλλά και γιατί για την συγκεκριμένη επιλογή στο νοσοκομείο «Σισμανόγλειο» εκκρεμούν δικαστικές προσφυγές.
  3. Τελείως απαράδεκτη γιατί δημιουργεί σοβαρά προβλήματα δυσλειτουργίας στα ΤΕΠ δυο μεγάλων νοσοκομείων μόνο και μόνο για ικανοποίηση ατομικών εξυπηρετήσεων.

 

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόφασης.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ