Σεξουαλική θεραπεία: Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία


Η σεξουαλική θεραπεία είναι ένας εξειδικευμένος τύπος ψυχοθεραπείας. Μέσω της σεξουαλικής θεραπείας, μπορείτε να αντιμετωπίσετε ανησυχίες σχετικά με τη σεξουαλική λειτουργία, επαφή και τα συναισθήματά σας, είτε σε ατομική θεραπεία είτε σε θεραπείες για ζευγάρια.

Τι να αναμένετε από τη σεξουαλική θεραπεία

Πιθανότατα θα ξεκινήσετε τη σεξουαλική θεραπεία περιγράφοντας τις συγκεκριμένες σεξουαλικές σας ανησυχίες. Τα σεξουαλικά ζητήματα μπορεί να είναι περίπλοκα και ο θεραπευτής σας θα θέλει να έχει μια σαφή ιδέα για όλους τους παράγοντες που εμπλέκονται. Αυτό συνήθως περιλαμβάνει μια αρχική σε βάθος αξιολόγηση του ιστορικού σας και την παρουσίαση των προβλημάτων σεξουαλικής φύσης ή σχέσης. Μόλις ο σεξουαλικός θεραπευτής σας χαρτογραφήσει την κατάσταση, μαζί θα συζητήσετε τρόπους για να επιλύσετε τις προκλήσεις σας και να βελτιώσετε την επικοινωνία στη σχέση σας.

Το να μιλά κανείς για το σεξ και τις στενές διαπροσωπικές σχέσεις μπορεί αρχικά να είναι άβολο ή και να προκαλεί άγχος, αλλά οι σεξουαλικοί θεραπευτές εκπαιδεύονται ειδικά για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε άνετα στη διαδικασία και είναι ικανοί να εντοπίσουν και να εξερευνήσουν τις σεξουαλικές σας ανησυχίες, τις προκλήσεις και τα προβλήματα.

Εάν είστε σε σχέση, είναι συνήθως πιο χρήσιμο να συμμετέχετε μαζί με τον σύντροφό σας στις συνεδρίες/συναντήσεις με τον σεξουαλικό θεραπευτή σας.

Συχνά, οι σεξουαλικοί θεραπευτές μπορεί να σας αναθέσουν μια σειρά ασκήσεων στο σπίτι, όπως:

  • Ασκήσεις επικοινωνίας με τον σύντροφό σας
  • Επιβράδυνση και εστίαση σε αυτό που αισθάνεστε κατά τη διάρκεια των οικείων συναντήσεων και της σεξουαλικής επαφής, για παράδειγμα, τεχνικές συνειδητότητας
  • Ανάγνωση ή παρακολούθηση εκπαιδευτικών βίντεο σχετικά με τη σεξουαλική υγεία
  • Αλλαγή στους τρόπους που αλληλεπιδράτε με τον σύντροφό σας τόσο σεξουαλικά όσο και μη

Η σεξουαλική θεραπεία είναι συνήθως βραχυπρόθεσμη. Μάλιστα, ορισμένες ανησυχίες και σεξουαλικές προκλήσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν γρήγορα, σε λίγες μόνο επισκέψεις. Συνήθως, ωστόσο, απαιτούνται αρκετές συνεδρίες συμβουλευτικής.

Θυμηθείτε, η σεξουαλική καθοδήγηση που περιλαμβάνει σωματική επαφή δεν αποτελεί μέρος της γενικής σεξουαλικής θεραπείας και είναι αντίθετη με την ηθική των αδειοδοτημένων επαγγελματιών ψυχικής υγείας.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ