Μαγειρική σόδα: Multi-tasker για φυσική και οικολογική ομορφιά [vid]


Όποιος προσπαθεί να ζήσει έναν οικολογικό τρόπο ζωής πιθανότατα ήδη γνωρίζει για τις πανίσχυρες δυνάμεις της μαγειρικής σόδας. Αυτή η εύχρηστη λευκή σκόνη αρωματίζει τα ψυγεία, ξεμπλοκάρει τις βουλωμένες αποχετεύσεις, ανακουφίζει τη φαγούρα από τσιμπήματα, καθαρίζει σκληρά σημεία παντού – από την κουζίνα έως το μπάνιο – και κάνει κέικ, ψωμιά και άλλα ψητά καλούδια αφράτα και λαχταριστά.

Κι όμως η μαγειρική σόδα κάνει οικολογικά μαγικά και θαύματα στο χώρο της ομορφιάς και περιπόιησης του δέρματος, των μαλλιών και των δοντιών σας! Ας ρίξουμε μια πιο αναλυτική ματιά.

  • Φυσικό ξηρό σαμπουάν

Τις μέρες εκείνες που δεν έχετε χρόνο να κάνετε ντους, η μαγειρική σόδα μπορεί να κάνει τη δουλειά, απομακρύνοντας τη λιπαρότητα από τα μαλλιά σας. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας μαγειρική σόδα στις λιπαρές ρίζες σας. Κάντε ένα ελαφρύ μασάζ και ακολούθως χρησιμοποιήστε μια λεπτή βούρτσα για να χτενίσετε τα μαλλιά σας. Άμεση φρεσκάδα!

  • Καθαρισμός προσώπου και αφαίρεση μακιγιάζ

Μια πολύ μικρή ποσότητα σόδας στην παλάμη σας αρκεί. Προσθέστε μερικές σταγόνες νερό και στη συνέχεια τρίψτε το δέρμα. Να είστε προσεκτικοί με την περιοχή γύρω από τα μάτια σας. Ξεπλύνετε καλά όταν τελειώσετε.

  • Πεντικιούρ

Φροντίστε τον εαυτό σας με ένα σπιτικό πεντικιούρ με πρωταγωνιστή τη σόδα. Βυθίστε τα κουρασμένα πόδια σας σε μια λεκάνη με χλιαρό νερό και 2-3 κουταλιές μαγειρικής σόδας. Προσθέστε μερικές σταγόνες από το αγαπημένο σας αιθέριο έλαιο για να κάνετε το μείγμα να μυρίζει ωραία. Βυθίστε τα πόδια σας για 15-20 λεπτά.

Στη συνέχεια, τρίψτε τις σκληρές επιφάνειες στα πέλματα και τις φτέρνες σας με πάστα σόδας και νερού. Αυτή θα αφαιρέσει τις τραχιές περιοχές και το νεκρό δέρμα.

  • Λεύκανση δοντιών

Ανακατέψτε 6 κουταλάκια του γλυκού μαγειρική σόδα, 1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, 4 κουταλάκια του γλυκού γλυκερίνη και 15 σταγόνες λάδι μέντας. Βουτήξτε μια οδοντόβουρτσα στο μείγμα και voila, έτοιμη πάστα για βούρτσισμα.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ