Πονοκέφαλος: Τον προκαλεί η κακή στάση του σώματος;

Ο πονοκέφαλος μπορεί να προκληθεί από πολλές αιτίες. Κούραση, δυνατός θόρυβος, ιώσεις… Τώρα όμως επιστήμονες λένε πως ακόμα και η κακή στάση του σώματος μπορεί να μας προκαλέσει πονοκέφαλο.

Τι μπορούμε λοιπόν να κάνουμε; Είναι απαραίτητο να έχουμε μια σωστή καρέκλα και να κρατάμε την σωστή απόσταση και το σωστό ύψος από το γραφείο μας. Η σωστή στάση του σώματος κρατά την φυσική καμπύλη της σπονδυλικής στήλης, η οποία βοηθάει στην ανακούφιση της έντασης των μυών στο λαιμό, τους ώμους και την πλάτη.

Μπορείτε επίσης να ρυθμίσετε την οθόνη του υπολογιστή σας έτσι ώστε να βρίσκεται στο επίπεδο των ματιών ή ελαφρώς χαμηλότερη για να βελτιωθεί η στάση του σώματος. Ο λαμπερός και δυνατός φωτισμός μπορεί επίσης να πυροδοτήσει έναν πονοκέφαλο. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε μια οθόνη προστασίας φωτισμού στην οθόνη του υπολογιστή σας και φροντίστε να κάνετε τακτικά διαλείμματα για να ξεκουραστούν τα μάτια σας.

Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Οι ειδικοί δίνουν κι άλλες συμβουλές για να αποφύγουμε τον πονοκέφαλο στη δουλειά.

Κάντε ένα ημερήσιο πρόγραμμα:
Η δημιουργία μιας καθημερινής λίστας υποχρεώσεων (to do list) μπορεί να σας βοηθήσει να οργανώσετε ξανά τις σκέψεις σας και να ορίσετε προτεραιότητες για την επόμενη μέρα. Συγκεντρώστε τις περισσότερες και πιο δύσκολες υποχρεώσεις, το χρονικό διάστημα της ημέρας που είστε περισσότερο αποδοτικοί.

Βάλτε όρια:
Όταν η εργασία αρχίζει να λειτουργεί εις βάρος της προσωπικής σας ζωής, τα επίπεδα άγχους αυξάνονται και οι πονοκέφαλοι γίνονται πιο συχνοί. Προσπαθήστε να διατηρήσετε μια υγιή ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Εύκολο να λέγεται και δύσκολο να πραγματοποιηθεί; Ξεκινήστε, κάνοντας ένα βήμα κάθε φορά – μην ανοίξετε το laptop σας στο σπίτι, βρείτε χρόνο για το αγαπημένο χόμπυ σας ή συναντηθείτε με την οικογένειά σας ή τους φίλους σας.

Γνωρίστε άλλους ανθρώπους και δημιουργήστε σχέσεις:
Η γνωριμία με άλλους ανθρώπους και κυρίως η δημιουργία φιλικών σχέσεων με τους συνεργάτες, τους φίλους ακόμα και με την οικογένειά σας, έχει πολύ θετικό αντίκτυπο στη σωματική και στη ψυχική σας υγεία. Αν έχετε μία δύσκολη ημέρα, ή αισθάνεστε πιεσμένος ή αγχωμένος, κάντε ένα μικρό ευχάριστο διάλειμμα, πίνοντας καφέ με κάποιο συνάδελφο ή μιλώντας με κάποιο καλό φίλο ή με άτομο της οικογένειάς σας.

Βάλτε την άσκηση στη ζωή σας:
Εάν κάθεστε μπροστά από ένα υπολογιστή όλη την ημέρα τότε δεν υπάρχει η δυνατότητα άσκησης. Και αυτός είναι ένας παράγοντας που συνδέεται με την εμφάνιση πονοκεφάλου. Η άσκηση μπορεί να αλλάξει τη διάθεσή σας και να σας κάνει να νοιώθετε ευεξία και δύναμη καθώς και να σας βοηθήσει να μειώσετε το στρες και την πίεση, που δημιουργούν πονοκέφαλο.

Μην παραλείπετε γεύματα:
Όλοι γνωρίζουμε ότι η διατροφή είναι το «κλειδί» για την καλή υγεία αλλά όταν είμαστε πολυάσχολοι, είναι πολύ δύσκολο να βρούμε χρόνο για να διαλέξουμε τα κατάλληλα γεύματα ή για να φάμε. Η αλήθεια είναι ότι η απώλεια ενός γεύματος μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, κάτι που μερικές φορές μπορεί να λειτουργήσει ως αιτία πονοκέφαλου ή να επιδεινώσει αυτόν, που ήδη έχετε

Κοιμηθείτε:
Το αίσθημα κόπωσης μπορεί να είναι μια κοινή αιτία του πονοκέφαλου τάσης. Περισσότερες ώρες ύπνου μπορεί να συμβάλουν στη μείωση του κινδύνου εμφάνισής του.

Πάρτε αναλγητικά:
Η πρώτη σας επιλογή, αν οι παραπάνω συμβουλές δεν έχουν αποτέλεσμα και έχετε διαγνωστεί με κεφαλαλγία τάσεως, είναι να κάνετε ορθολογική χρήση ενός αναλγητικού. Σύμφωνα με τους ειδικούς, το κατάλληλο σκεύασμα θα πρέπει να δρα τόσο κεντρικά όσο και περιφερικά, να έχει γρήγορη δράση και να προσφέρει αποτελεσματική αντιμετώπιση της κεφαλαλγίας (πονοκέφαλου τάσεως) καθώς και να είναι καλά ανεκτό.

Τα αναλγητικά-αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη 400 mg, (Nurofen 400 mg) βοηθούν σημαντικά στην αποτελεσματική αντιμετώπιση επεισοδίων του απλού πονοκέφαλου. H ιβουπροφαίνη των 400 mg, σε μαλακές κάψουλες, απορροφάται γρήγορα, δρα αποτελεσματικά και διαρκεί έως και 8 ώρες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here