Υπουργείο Υγείας Ντρουμπάι: Σχέδια για «βελτίωση» της χρήσης της έξυπνης τεχνολογίας υγείας

Υπουργείο Υγείας Ντρουμπάι: Η Αρχή είπε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την Enpy, μια νέα ετειρεία με έδρα το Ντουμπάι που ειδικεύεται στην ιατρική τεχνητή νοημοσύνη , για τη βελτίωση της παρακολούθησης απομακρυσμένων ασθενών. Το Υπουργείο Υγείας του Ντουμπάι αποκάλυψε σχέδια για «βελτίωση» της χρήσης της έξυπνης τεχνολογίας υγείας, εξερευνώντας την παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών σε πρώτη φάση.

Για να συμπέσει με την ευκαιρία καινοτομιών 2021 των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων η Αρχή δήλωσε ότι αυτή τη στιγμή συνεργάζεται με την Enpy, μια νέα εταιρεία με έδρα το Ντουμπάι που ειδικεύεται στην ιατρική τεχνητή νοημοσύνη, για να εξετάσει τη χρήση της τροφοδοτούμενης συσκευής για απομακρυσμένη παρακολούθηση. Δεν διαβιβάστηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες από την Αρχή Υγείας αυτή τη στιγμή.

Στη σελίδα της στο LinkedIn η Enpy περιγράφεται ως «εταιρεία με σκοπό την επιτάχυνση της πρόσβασης του κόσμου στην προληπτική υγειονομική περίθαλψη». «Είμαστε πρόθυμοι να χρησιμοποιήσουμε τις τελευταίες τεχνολογίες υγείας με στόχο τη βελτίωση τόσο της διαχείρισης της υγείας όσο και της περίθαλψης με επίκεντρο τον ασθενή», εξήγησε ο Manal Taryam, Διευθύνων Σύμβουλος της μονάδας Πρωτοβάθμιας Υγείας της Αρχής Υγείας. «Τα τελευταία χρόνια έχουμε επικεντρωθεί στην παρακολούθηση ασθενούς στο σπίτι ειδικά για ηλικιωμένους ασθενείς. Έχουμε επίσης γρήγορα τροφή για τηλεϊατρική.

«Η χρήση της τεχνολογίας για παρακολούθηση απομακρυσμένων ασθενών έχει ιδιαίτερη σημασία στο τρέχον τοπίο της υγειονομικής περίθαλψης του κόσμου και θέλουμε να συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με εταιρείες σε τοπικό και παγκόσμιο επίπεδο για την εφαρμογή τεχνολογιών υγειονομικής περίθαλψης μετά από ανάλυση βάσει τεκμηρίων». Το προϊόν που λειτουργεί με τεχνολογία ιατρικής τεχνητής νοημοσύνης της Enpy έχει περιγραφεί ως “ιατρική συσκευή όλα σε ένα, μη επεμβατική” που μπορεί να συνδυαστεί με smartphone ή tablet. Στη συνέχεια παρακολουθεί σημαντικές πληροφορίες, όπως ζωτικά σημεία, για να κάνει τους ασθενείς να λαμβάνουν καλύτερες αποφάσεις.

Μια έκθεση που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα αποκάλυψε ότι η πλειονότητα των οργανισμών υγείας και υπηρεσιών στα ΗΑΕ σχεδιάζουν να επενδύσουν περαιτέρω σε ψηφιακές τεχνολογίες και λύσεις δεδομένων αφού «βλέπουν την αξία τους και την αυξημένη σημασία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19».

Με επικεφαλής την EY, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Παγκόσμιας Καινοτομίας Υγείας του Imperial College, η έκθεση με τίτλο «Αξιοποίηση της δύναμης των δεδομένων για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών: Μπορεί η πραγματικότητα να καλύψει τη φιλοδοξία;» – διαπίστωσε ότι η χώρα πρωτοστατεί πρόσφατα στην υιοθέτηση της ψηφιακής τεχνολογίας και των λύσεων δεδομένων. Πιστεύεται ότι τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μπόρεσαν να αναβαθμίσουν την τεχνολογία πιο γρήγορα λόγω της «καλής τεχνολογικής υποδομής και των επενδύσεών τους σε τεχνολογία αιχμής όπως η ιατρική τεχνητή νοημοσύνη τα τελευταία χρόνια».

ΠΗΓΗ

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ντρουμπάι Ντουμπάι τί ισχύει;;;; Μεθυσμένοι είσαστε όταν τα γράφετε;;;; Μου έχουν βγει τα μάτια από ορθογραφικά σας…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here