Χυμός σέλινου : Καταπολεμά επιτυχώς τα σπυράκια


Είναι εγκωμιασμένος για τα υποτιθέμενα οφέλη για την υγεία του δέρματος και ορισμένοι ισχυρίζονται ότι βοηθά στη θεραπεία της ακμής. Ωστόσο, μπορεί να αναρωτιέστε εάν αυτά τα χαρακτηριστικά υποστηρίζονται από την επιστήμη. Αυτό το άρθρο σας λέει εάν ο χυμός σέλινου είναι καλό για το δέρμα σας.

Αντιμετωπίζει την ακμή
  • Η ακμή είναι μια φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος που οδηγεί σε φραγμένους πόρους. Οι κύριες αιτίες του περιλαμβάνουν την ηλικία, τη γενετική, τις ορμόνες, τη διατροφή και ορισμένα βακτηριακά στελέχη του .

Ψευδείς ισχυρισμοί

  • Αν και η ακμή έχει μελετηθεί εκτενώς, ορισμένοι ισχυρίζονται ότι προκαλείται από την υπερβολική παραγωγή σμήγματος – ένα λάδι στο δέρμα σας – λόγω της υπερφόρτωσης βακτηρίων Streptococcus . Το αλάτι στο χυμό σέλινο λέγεται ότι σκοτώνει τον Στρεπτόκοκκο και έτσι μειώνει την ακμή.
  • Ωστόσο, αυτοί οι ισχυρισμοί υπερκαλύπτουν την πολυπλοκότητα της ακμής και αγνοούν το γεγονός ότι αυτά τα βακτήρια μπορούν να βλάψουν και να βοηθήσουν την ανθρώπινη υγεία. Επιπλέον, η περιορισμένη έρευνα υποστηρίζει την ιδέα ότι το σέλινο σκοτώνει τον Στρεπτόκοκκο.
  • Ενώ μια μελέτη έδειξε ότι τα φύλλα σέλινου άσκησαν αντιβακτηριακή δράση κατά του Streptococcus mutans , ήταν ένα σκεύασμα οδοντόκρεμας .

Πιθανά οφέλη του χυμού σέλινου για την ακμή

  • Αν και καμία μελέτη δεν υποστηρίζει την ιδέα ότι ο χυμός σέλινου αντιμετωπίζει την ακμή, μπορεί να ανακουφίσει τα συμπτώματα της ακμής για άλλους λόγους.
  • Ο χυμός σέλινου έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και είναι μια καλή αντικατάσταση για ζαχαρούχα ποτά όπως σόδα, εξειδικευμένους καφέδες και ενεργειακά ποτά. Η έρευνα συνδέει τις δίαιτες με υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα με την αυξημένη ακμή και τις χαμηλές γλυκαιμικές δίαιτες με τη μειωμένη ακμή .
  • Μια χαμηλή γλυκαιμική δίαιτα δίνει έμφαση σε τρόφιμα που δεν αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας. Αυτά περιλαμβάνουν τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες όπως λαχανικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φακές, φασόλια και ορισμένα φρούτα όπως μούρα, μήλα και αχλάδια.
  • Ο χυμός σέλινου είναι μια πλούσια πηγή βιταμινών, μετάλλων και αντιοξειδωτικών που μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής.

Ακολουθεί βίντεο για το χυμό σέλινου

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ