Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Στην πρώτη γραμμή στη μάχη με τις φλόγες, στη Σταμάτα Αττικής


Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, από τις πρώτες στιγμές της εκδήλωσης της μεγάλης πυρκαγιάς στη Σταμάτα Αττικής, μετέβησαν αμέσως και οργάνωσαν Σταθμό Α’ Βοηθειών, προσφέροντας όλη τη νύχτα τις πολύτιμες υπηρεσίες τους, όπου υπήρχε ανάγκη.

Συγκεκριμένα, πολυμελές κλιμάκιο Εθελοντών – Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού από την Αθήνα και τον Πειραιά μετέβη άμεσα στην ευρύτερη περιοχή για να συνδράμει στο δύσκολο έργο των πυροσβεστών αλλά και να παράσχει Πρώτες Βοήθειες και Είδη Πρώτης Ανάγκης σε πολίτες που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους για λόγους ασφαλείας.

Μάλιστα, κατόπιν συνεννόησης με την Πυροσβεστική Υπηρεσία και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός εγκατέστησε προσωρινό υγειονομικό σταθμό εντός του κτηρίου του Δημαρχείου Διονύσου.

Οι εθελοντές διανυκτέρευσαν στο σημείο και θα παραμείνουν στην περιοχή έως ότου κριθεί αναγκαίο, βρισκόμενοι σε συνεχή επικοινωνία με την Πολιτική Προστασία και την Πυροσβεστική.

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Dr. Αντώνιος Αυγερινός ανέφερε: «Είμαστε υπερήφανοι για τους εθελοντές μας που ανταποκρίθηκαν άμεσα στην πρόσκληση και μετέβησαν στις πληγείσες περιοχές και τους ευχαριστούμε θερμότατα».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ