Φωτιά ΤΩΡΑ – Περιφερειάρχης Αχαΐας: “Δραματική κατάσταση – Καίγονται σπίτια”


Δύο πυρκαγιές βρίσκονται σε εξέλιξη αυτή την ώρα στο Σούλι του Δήμου Πατρέων και στην Δροσιά του Δήμου Ευρυτανίας –  Η κατάσταση είναι δραματική χτυπούν καμπάνες, καίγονται περιουσίες, οι κάτοικοι με κλαδιά στα χέρια προσπαθούν να σταματήσουν τις φλόγες – Τι δήλωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Φαρμάκης 

Νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Πάτρα, αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας.

Η φωτιά έχει εξαπλωθεί στο γειτονικό Σούλι Πάτρας, όπου καίγονται σπίτια. Λίγο μετά τις 3 δόθηκε εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική.

Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα πενήντα πυροσβέστες με τριάντα οχήματα της Πυροσβεστικής.

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας: «Έχουν καεί σπίτια»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Φαρμάκης μιλώντας στο Newsbomb.gr, δήλωσε πως, «η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Η φωτιά εξαπλώνεται με τρομερή ταχύτητα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή του Σούλι. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες. Στην περιοχή αυτή την ώρα πνέουν δυνατοί άνεμοι. Υπάρχει και δεύτερη πυρκαγιά στην περιοχή της Δροσιάς στο Δήμο Ερυμάνθου, έχει εκκενωθεί και εκεί ο οικισμός. Στα σημεία έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, έχουμε ζητήσει και ενισχύσεις».

Έκλεισε η Περιμετρική στο ύψος του Γλαύκου. Εκκενώνεται ο καταυλισμός των ρομά στον Ριγανόκαμπο ενώ σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες τραυματίστηκε πυροσβέστης στο Σούλι. Ακόμα και το κέντρο της Πάτρας έχει γεμίσει με καπνούς.

Σύμφωνα με το thebest.gr αυτή την ώρα οι φλόγες έχουν επεκταθεί προς Ριγανόκαμπο. Χτυπούν καμπάνες για εκκένωση οικισμών. Εκλεισε η Περιμετρική στο ύψος των Μποζαϊτικων. Σπεύδουν αστυνομικές δυνάμεις προς Καρυά.

Σκηνές εφιαλτικές στο Σούλι. Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ