ΣΥΡΙΖΑ: Καταγγέλει προσπάθεια μη ελέγχου του πόθεν εσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους


Ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας καταγγέλει προσπάθεια μη ελέγχου του πόθεν εσχες του πρωθυπουργικού ζεύγους

Καταγγελία για προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης προκειμένου να μην ελεγχθούν τα πόθεν εσχες του πρωθυπουργού Κυριακου Μητσοτάκη και της συζύγου του Μαρέβας Γκραμπόφσκι κάνει μέσω ανακοίνωσης ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μάλιστα, γίνεται λόγος για «πανικό της κυβερνητικής πλειοψηφίας τους οδηγεί από τον έναν αυτοεξευτελισμό στον άλλο». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «χθες προσπάθησαν να αναβάλουν επ΄ αόριστον τη συνεδρίαση της Επιτροπής ελέγχου δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης, όπου επρόκειτο να συζητηθεί μετά από αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του κ. Μητσοτάκη, επειδή δήθεν δεν υπήρχαν διαθέσιμες αίθουσες. Σήμερα, μετά την κατακραυγή, όρισαν άρον – άρον συνεδρίαση και επιχείρησαν να εντάξουν το όνομα του κ. Μητσοτάκη σε λίστα βουλευτών με εκκρεμότητες οι οποίες θα αρχειοθετούνταν.

Όταν πιάστηκαν και πάλι με τη γίδα στην πλάτη έσπευσαν να πουν, χωρίς να τους απομένει πια ίχνος αξιοπρέπειας, ότι το όνομα του κ. Μητσοτάκη βρέθηκε “εκ παραδρομής ” στη λίστα!». Σημειώνεται, ότι στη συνεδρίαση παρουσιάστηκε λίστα η οποία περιείχε ζητήματα ελέγχων Πόθεν Έσχες ως υποθέσεις που επρόκειτο να αρχειοθετηθούν. Αρχικά εκεί περιλαμβάνονταν και το Πόθεν Έσχες του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το οποίο τίθεται θέμα επανελέγχου μετά τα δημοσιεύματα που θέλουν εταιρία της συζύγου του που είναι καταγεγραμμένη από τις Γαλλικές αρχές να μη περιλαμβάνεται στην δήλωση.

Ωστόσο, εκδόθηκε ανακοίνωση από το προεδρείο για λάθος «εκ παραδρομής», ενώ ξεκαθαρίστηκε ότι τα δημοσιεύματα που έχει προσκομίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή θα εξεταστούν από υπηρεσιακούς παράγοντες και η επιτροπή θα αποφανθεί για το θέμα σε μελλοντική συνεδρίαση.

Την ίδια ώρα, υπόμνημα κατέθεσε στην αρμόδια επιτροπή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, αναφέροντας: αναφέρει πως «από δημοσιεύματα και επίσημα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, προκύπτει ότι o Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τελέσει, ως πρόσωπο κατ’ άρθρο Ι του v. 3213/2003, το αδίκημα της εξακολούθηση υποβολής ανακριβούς δήλωσης περιουσιακής κατάστασης (πόθεν έσχες), ενώ φέρεται να μετέχει μέσω παρένθετου προσώπου στο και τη διοίκηση αλλοδαπής εταιρείας κατά παράβαση του άρθρου 8 του ως άνω νόμου».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ