Φωτιά Αχαΐα: Τέσσερις τραυματίες στη μεγάλη πυρκαγια – Ο Κικίλιας έθεσε σε μέγιστη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ


Φωτιά Αχαΐα: Δύσκολες ώρες για τους κατοίκους – Ανεξέλεγκτο το πύρινο μέτωπο – Εκκενώθηκαν Σούλι και Ρυάκι, αποχωρούν και οι κάτοικοι της Εγλυκάδας – Σε ετοιμότητα όλες οι υγειονομικές δομές, με εντολή του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ώρες αγωνίας ζουν οι κάτοικοι στην Εγλυκάδα της Πάτρας, μετά την μεγάλη πυρκαγιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή και πλέον έχει μπει μέσα στο χωριό. Τα χωριά Σούλι και Ρυάκι έχουν ήδη εκκενωθεί, ενώ από τις Αρχές έχει ζητηθεί να απομακρυνθούν και οι κάτοικοι της Εγλυκάδας.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροορίες, οι φλόγες έχουν κάψει τουλάχιστον 3 σπίτια στο Σούλι, ενώ οι φλόγες «γλείφουν» τις αυλές και στην Εγλυκάδα.

Ταυτόχρονα, έχει ζητηθεί να γίνει εκκένωση σπιτιών που βρίσκονται κοντά στον καταυλισμό του Ριγανόκαμπου και στο κλαμπ του τένις, στο οποίο και έχει στηθεί το κέντρο επιχειρήσεων. Παρούσα η αστυνομία έχει κλείσει τους δρόμούς στην περιοχή

Ο Κικίλιας έθεσε σε μέγιστη ετοιμότητα το ΕΚΑΒ

Λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Πάτρας και κοντά σε κατοικημένες περιοχές, ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας επικοινώνησε με τον Διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννη Καρβέλη και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου και τους ζήτησε να θέσουν σε κατάσταση μέγιστης ετοιμότητας όλες τις υγειονομικές δομές και το ΕΚΑΒ στην ευρύτερη περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, εκτός από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου που εφημερεύει σήμερα, έχει τεθεί σε ετοιμότητα και το Γενικό Νοσοκομείο Πάτρας στις ειδικότητες Πνευμονολογίας, Παθολογίας και Πλαστικής Χειρουργικής.

Μέχρι στιγμής έχουν διακομιστεί στο ΤΕΠ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με αναπνευστικα προβλήματα, δύο πυροσβέστες και μια γυναίκα κάτοικος της περιοχής.
Επίσης, στο Κέντρο Υγείας Νοτίου Τομέα Πατρών παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες σε άνδρα κάτοικο της περιοχής με θλαστικό τραύμα. Η κατάστασή τους δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Όπως έχει ήδη γράψει το Newsbomb.gr, νέα μεγάλη φωτιά ξέσπασε στην Πάτρα, αυτή τη φορά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ελεκίστρα, στις παρυφές της Πάτρας. Η φωτιά έχει εξαπλωθεί στο γειτονικό Σούλι Πάτρας, όπου καίγονται σπίτια. Λίγο μετά τις 3 δόθηκε εντολή εκκένωσης από την Πυροσβεστική.

Οι κάτοικοι αρνούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους παρά τις εκκλήσεις της αστυνομίας άνδρες της οποίας τους καλούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Στο σημείο επιχειρούν αυτή την ώρα εβδομήντα πυροσβέστες με εικοσιπέντε οχήματα της Πυροσβεστικής, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Πάτρα: Φωτιά στο Σούλι

Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας: «Έχουν καεί σπίτια»

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νίκος Φαρμάκης δήλωσε πως: «η κατάσταση είναι αρκετά δύσκολη. Η φωτιά εξαπλώνεται με τρομερή ταχύτητα. Έχουν καεί δύο σπίτια στην περιοχή του Σούλι, μέχρι αυτή την ώρα. Οι περισσότεροι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί από τις κατοικίες τους. Στην περιοχή πνέουν δυνατοί άνεμοι. Υπάρχει και δεύτερη μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή της Δροσιάς στο Δήμο Ερυμάνθου, έχει εκκενωθεί και εκεί ο οικισμός. Στα σημεία έχουν σπεύσει πυροσβεστικές δυνάμεις, έχουμε ζητήσει και ενισχύσεις».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ