Ενυδάτωση: Φρούτα και λαχανικά που βοηθούν στην ισορροπία των ηλεκτρολυτών

Υπάρχουν άλλοι τρόποι για να διατηρήσετε την απαραίτητη ενυδάτωση και να έχετε αυξημένη ενέργεια όλη μέρα. Φρούτα και λαχανικά που είναι γεμάτα με ηλεκτρολύτες όπως μαγνήσιο και κάλιο.

Το σώμα χρειάζεται αυτά τα θρεπτικά συστατικά για να καταπολεμήσει την ανισορροπία των ηλεκτρολυτών. Αν και το πόσιμο νερό από μόνο του είναι σημαντικό, η λήψη υγρών από τα τρόφιμα είναι επίσης κρίσιμη.

Η Λίζα Ρίτσαρντς, διατροφολόγος και συγγραφέας του βιβλίου “The Candida Diet”, σημειώνει ότι σε περιπτώσεις αφυδάτωσης, η λήψη νερού από το φαγητό θα μπορούσε πραγματικά να σας βοηθήσει να καταπολεμήσετε τα συμπτώματα πιο γρήγορα.

“Οι ηλεκτρολύτες είναι απαραίτητοι για τη σωστή ενυδάτωση καθώς διατηρούν το pH του σώματος ισορροπημένο.”, εξηγεί. “Η ήπια αφυδάτωση μπορεί να αντιμετωπιστεί με απλό πόσιμο νερό, αλλά η μέτρια αφυδάτωση απαιτεί συμπλήρωμα καλίου και νατρίου. Με αυτόν τον τρόπο τα τρόφιμα μπορούν να είναι πιο ενυδατικά από το απλό νερό.”

Ας δούμε 3 τροφές που είναι ιδανικές για το καλοκαίρι:

  • Καρπούζι

Tο καρπούζι αποτελείται από νερό περισσότερο από 90 τοις εκατό. Αναζωογονητικό και γλυκό, το καρπούζι είναι τέλειο για να αποφύγετε την αφυδάτωση. Την ίδα στιγμή, μια ώθηση ενέργειας από τη ζάχαρη θα βοηθήσει στην αποτροπή των συμπτωμάτων αφυδάτωσξς, καθώς το νερό απορροφάται από το σώμα σας. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, έναν σημαντικό ηλεκτρολύτη. Δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε καρπούζι σε ένα φρέσκο ​​σορμπέ καρπουζιού ή να παγώσετε μεμονωμένες φέτες σε μπαστούνια παγωτού για το πιο εύκολο παγωτό ever.

  • Αγγούρι

Τα αγγούρια είναι 95 τοις εκατό νερό. Δεν είναι περίεργο που τόσοι πολλοί άνθρωποι τοποθετούν φέτες αγγουριού στο νερό τους για ένα δροσιστικό ποτό το καλοκαίρι (ή τα χρησιμοποιούν για να ενυδατώνουν τα κουρασμένα τους μάτια!) Τα αγγούρια περιέχουν επίσης βασικές βιταμίνες όπως C, A, B6 και K, καθιστώντας τα υγιή και δροσιστικά σνακ. Δοκιμάστε τα σε σπιτική ανθρακούχα λεμονάδα αγγουριού για ένα δροσιστικό, μη αλκοολούχο ποτό μια ζεστή μέρα του καλοκαιριού.

  • Πορτοκάλια

Τα πορτοκάλια είναι γεμάτα βιταμίνη C και φυτικές ίνες, αλλά είναι επίσης γεμάτα με νερό – περίπου 88 τοις εκατό, στην πραγματικότητα. Οι απλές φέτες πορτοκαλιού είναι τέλειες μια ζεστή μέρα για μια έκρηξη ενέργειας και πρόσθετη ενυδάτωση.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here