Ένοπλες Δυνάμεις: Πέρασαν από τη Βουλή τα πέντε από τα έξι εξοπλιστικά προγράμματα

«Φρένο» στην αναβάθμιση των 38 μαχητικών αεροσκαφών F-16C/D Block.50 – Μεταφέρθηκε η απόφαση για τον Σεπτέμβριο. 

O Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε σήμερα, Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων της Βουλής των Ελλήνων σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα «Προέδρου Αθανασίου Τσαλδάρη» σχετικώς με ενεργοποιήσεις προγραμμάτων.

Στη διαδικασία συμμετείχαν επίσης, ο Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής. ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (ι) Γεώργιος Μπλιούμης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ ο Γενικός Διευθυντής Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων Αντιναύαρχος (Μ) ε.α. Αριστείδης Αλεξόπουλος ΠΝ και ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος.

Κατά την συνεδρίαση και κατόπιν ενδελεχούς ενημερώσεως από την Πολιτική και τη Στρατιωτική Ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, τα μέλη της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής ενέκριναν τα ακόλουθα:

  • Ενεργοποίηση του προγράμματος εν συνεχεία υποστηρίξεως των Ελικοπτέρων ΟΗ-58D “Kiowa Warrior”.Ενεργοποίηση του προγράμματος αναχρηματοδότησης των LOA για την υποστήριξη εναέριων μέσων του Ελληνικού Στρατού.
  • Ενεργοποίηση του προγράμματος εν συνεχεία υποστηρίξεως των Ελικοπτέρων CH-47D “Chinook”.
  • Ενεργοποίηση προγράμματος για τη σύναψη συμφωνίας για την εργοστασιακή συντήρηση δύο μεταγωγικών αεροσκαφών C-130.
  • Κατακύρωση απόφασης προγράμματος για τον έλεγχο και τη συντήρηση των Κατευθυνόμενων Βλημάτων RAM.

Λόγω του χρονικού περιορισμού για την ολοκλήρωση της συνεδριάσεως σε δυόμισι ώρες από την έναρξή της, ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος αποδέχθηκε το αίτημα που διετύπωσαν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ να διεξαχθεί αναλυτική συζήτηση σχετικώς με το πρόγραμμα αναβαθμίσεως των μαχητικών αεροσκαφών “F-16 Block50” στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής, στα τέλη Αυγούστου ή τις αρχές Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι αν και το συγκεκριμένο πρόγραμμα μπορούσε να εγκριθεί κατά πλειοψηφία, βούληση της Κυβερνήσεως είναι να γίνει πλήρης ενημέρωση ώστε να θωρακιστούν οι Ένοπλες Δυνάμεις υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ