Διατροφή : Τα καλύτερα τρόφιμα για να τρώτε όταν είστε άρρωστοι

 Όταν είστε κάτω από τον καιρό, το φαγητό μπορεί να είναι ένα από τα τελευταία πράγματα που σκέφτεστε. η κατανάλωση των σωστών τροφών ενώ είστε άρρωστοι μπορεί να κάνει πολύ περισσότερα από την απλή παροχή ενέργειας.

Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε καλύτερα, να ανακάμψετε πιο γρήγορα ή να παραμείνετε ενυδατωμένοι καθώς αναρρώνετε.

 Κοτόσουπα
  • Η σούπα κοτόπουλου είναι επίσης μια πλούσια πηγή υγρών και ηλεκτρολυτών, τα οποία είναι χρήσιμα εάν κινδυνεύετε να αφυδατώσετε λόγω διάρροιας, εμέτου, εφίδρωσης ή πυρετού .
  • Η ζεστασιά της σούπας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της συμφόρησης, καθώς ζεστά ή πικάντικα υγρά μπορούν να βοηθήσουν σε αυτό .
Ζωμοί
  • Όπως και η σούπα κοτόπουλου, οι ζωμοί είναι εξαιρετικές πηγές υγρών και ηλεκτρολυτών που μπορούν να σας βοηθήσουν όταν είστε άρρωστοι. Όταν είναι ζεστά, μπορεί επίσης να βοηθήσουν στην ανακούφιση της συμφόρησης των κόλπων.
  • Είναι γεμάτα γεύση και πλούσια σε μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών ενώ είναι ακόμα εύκολα στο πεπτικό σας σύστημα .
  • Οι ζωμοί των οστών είναι πλούσιοι σε κολλαγόνο και αμινοξέα (δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης) από τα οστά των ζώων, τα οποία μπορεί να βοηθήσουν στην ταχύτερη ανάρρωση, αν και η έρευνα εξακολουθεί να λείπει.

Νερό καρύδας
  • Το νερό καρύδας είναι ένα ιδανικό ρόφημα για να πιείτε όταν είστε άρρωστοι. Είναι πλούσιο σε ηλεκτρολύτες, οι οποίοι πρέπει να αναπληρώνονται μαζί με υγρά όταν κάνετε έμετο, ιδρώνετε, έχετε διάρροια ή έχετε πυρετό.
  • Περιέχει επίσης λίγη φυσική ζάχαρη από τον ίδιο τον καρπό, η οποία μπορεί να χρησιμεύσει ως μια γρήγορη, εύχρηστη πηγή ενέργειας για το σώμα σας .

Ακολουθεί βίντεο για την υγιεινή διατροφή

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here