ΕΟΠΥΥ: Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις προμήθειας του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις, της αρμόδιας Επιτροπής του ΕΟΠΥΥ για την προμήθεια του διαγνωστικού ραδιοφαρμάκου F-18 FDG που χρησιμοποιείται για τη διενέργεια της διαγνωστικής εξέτασης «Τομογραφία Εκπομπής Ποζιτρονίων με ταυτόχρονη Υπολογιστική Τομογραφία (PET/CT)». Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελούσε μακρόχρονο αίτημα πολλών ασθενών καθώς  εφαρμόζεται τόσο για τη διάγνωση του καρκίνου, όσο και στην παρακολούθηση ασθενών. Άλλωστε η διαγνωστικής της υπεροχή απέναντι σε παραδοσιακές μεθόδους την κατέστησε αναγκαία και κρίσιμη σε παγκόσμιο επίπεδο αφού ενδείκνυται σε σειρά παθολογικών περιστατικών. Ωστόσο η  παροχή του ραδιοφαρμάκου F-18 FDG είναι εξαιρετικά δαπανηρή και επιβαρύνει τα ασφαλιστικά συστήματα που σπαταλούν μεγάλο μέρος των πόρων τους προκειμένου να καλύψουν τις αυξανόμενες ανάγκες.

Ο ΕΟΠΥΥ, κατάφερε με επίμονες διαδικασίες διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο λειτουργίας της ειδικής Επιτροπής Διαπραγμάτευσης Αμοιβών και Τιμών Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων (που συστάθηκε και λειτουργεί με Απόφαση του Υπουργού Υγείας -ΦΕΚ τ. Β’ 4949/10-11-2021), την υπογραφή νέας σύμβασης προμήθειας διαγνωστικού ραδιοφαρμάκου F-18 FDG και μάλιστα επιφέροντας οικονομικό όφελος στον Οργανισμό που υπερβαίνει τα 5,5 εκατομμύρια ευρώ, σε ετήσια βάση. Επιπλέον της βελτίωσης  της ποιότητας της παρεχόμενης υπηρεσία η νέα σύμβαση διασφαλίζει το δικαίωμα προσχώρησης σε αυτήν όλων των προμηθευτών ραδιοφαρμάκων που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις της σύμβασης και της κείμενης νομοθεσίας.

Tο  Διοικητικό Συμβούλιο και η Διοικήτρια και Πρόεδρος  του ΔΣ του ΕΟΠΥΥ, μετά την εισήγηση της Επιτροπής Διαπραγμάτευσης ενέκρινε τη συγκεκριμένη σύμβαση.  Πλέον χιλιάδες ασφαλισμένοι του Οργανισμού έχουν  απρόσκοπτη πρόσβαση στην εξέταση PET/CT ,σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ .

Ο ΕΟΠΥΥ  , τονίζει ότι ” Εκπληρώνοντας την αποστολή και τη στρατηγική στοχοθεσία του ως αγοραστής σύγχρονων και καινοτόμων υπηρεσιών Υγείας, δεσμεύεται για τη δυναμική αναβάθμιση και τη διεύρυνση και άλλων σημαντικών παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.”

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here