Πόθεν έσχες Κουτσούμπα: Η αποζημίωση στο κόμμα


Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, καταθέτει βάση καταστατικού του Κόμματος το σύνολο των αποδοχών του στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής. 

Είναι γνωστό σε όσους ασχολούνται με το πολιτικό ρεπορτάζ, πως στο ΚΚΕ υπάρχει μία ιδιαιτερότητα σε ότι έχει να κάνει με τις αποζημιώσεις από εκλεγμένες θέσεις, όπως είναι αυτή του βουλευτή.

Το σύνολο των αποδοχών τους -ως βουλευτές– κατατίθεται στο ταμείο της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος και όχι στις τσέπες τους.

Το ίδιο ισχύει και με τον Δημήτρη Κουτσούμπα. Ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, όπως και όλοι οι βουλευτές του ΚΚΕ, αμείβεται με την αποζημίωση των στελεχών του Κόμματος, ύψους 800 ευρώ το μήνα.

Επίσης, το γεγονός ότι το ύψος των βουλευτικών αποδοχών του Δημήτρη Κουτσούμπα εμφανίζεται αυξημένο σε σχέση με άλλων πολιτικών αρχηγών, οφείλεται στο ότι οι βουλευτές του ΚΚΕ δηλώνουν στο «Πόθεν Έσχες» τους όλες τις αποδοχές που εισπράττουν με την ιδιότητα του βουλευτή (αποζημίωση, επιδόματα) κλπ -φορολογητέες και μη- κάτι το οποίο είναι ο πολιτικά και νομικά ενδεδειγμένος τρόπος δήλωσης «Πόθεν Έσχες».

Μάλιστα, πηγές από τον Περισσό μας έλεγαν ότι η επανάληψη αυτού του φαινομένου, δηλαδή του διαφορετικού τρόπου δήλωσης των εισοδημάτων των βουλευτών, γεννά εύλογα ερωτηματικά, γι’ αυτό και η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα πρέπει να ρυθμίσει το ζήτημα αυτό, έτσι ώστε να αποτυπώνονται ενιαία όλες οι αποδοχές των βουλευτών και των πολιτικών αρχηγών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ