Φωτιά στην Πάτρα: Οριοθετήθηκε η πυργκαγιά – Είχε γίνει προληπτική εκκένωση σπιτιών


Φωτιά: Τα εναέρια μέσα συνέδραμαν σημαντικά στην αντιμετώπισή της πυρκαγιάς που ξέσπασε στον Προφήτη Ηλία.

Οριοθετήθηκε η φωτιά στον Προφήτη Ηλία στην Πάτρα και ήδη αποχώρησαν τα εναέρια μέσα τα οποία βοήθησαν σημαντικά στην αντιμετώπισή της, χωρίς να έχουν προκληθεί ζημιές στα σπίτια, παρότι απειλήθηκαν και δόθηκε εντολή εκκένωσης νωρίτερα.

Εντολή για προληπτική εκκένωση σπιτιών

Εντολή για προληπτική εκκένωση κατοικιών και επιχειρήσεων που βρίσκονται κοντά στο μέτωπο της φωτιάς στην περιοχή του Προφήτη Ηλία, στην Πάτρα, δόθηκε νωρίτερα από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κάτοικοι και εργαζόμενοι θα μεταφερθούν στον υπαίθριο χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων του κλειστού γηπέδου «Τόφαλος», ενώ τα εναέρια πυροσβεστικά μέσα έχουν ξεκινήσει τις ρίψεις νερού πάνω από το πύρινο μέτωπο.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Tempo24, στην μάχη της κατάσβεσης βρίσκονται ήδη πυροσβεστικά αεροσκάφη και επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής.Η Αστυνομία βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ολυμπία Οδό για ενδεχόμενο διακοπής της κυκλοφορίας στην Περιμετρική οδό.

Νέα φωτιά στην Αχαΐα

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι βρίσκεται σε εξέλιξη νέα φωτιά στην Αχαΐα και συγκεκριμένα σε δασική έκταση στην περιοχή Προφήτης Ηλίας στην Πάτρα.

Πάτρα: Φωτιά στον Προφήτη Ηλία

Σε εξέλιξη παραμένει η φωτιά που ξέσπασε εχθές σε δασική έκταση στην περιοχή Δροσιά Αχαΐας, με εναέρια μέσα να επιχειρούν στο σημείο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η ένταση των ανεμών έχει μειωθεί, αλλά υπαρχουν καποιες εστιες φωτιες. Οι δυνάμεις εχουν ενισχυθει και πλέον επιχειρούν 180 πυροσβέστες με οκτώ ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 48 οχήματα, δυο ελικοπτερα και 2 αεροσκαφη.

Παράλληλα, συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου της περιφέρειας Δυτικης Ελλάδας και όμορων δήμων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ