Τριπλή διάσωση στα Μάλια – Κινδύνευσε πατέρας με τα δύο παιδιά του

Άγιο είχε ένας πατέρας και τα δύο ανήλικα κοριτσάκια του καθώς σώθηκαν από τα θαλάσσια κύματα χάρη στην άμεση παρέμβαση ενός ναυαγοσώστη.

Ο πατέρας με τα δύο κορίτσια μπήκαν στη θάλασσα στην περιοχή των Μαλίων αψηφώντας τις υποδείξεις του ναυαγωσώστη.

Οι δυνατοί άνεμοι τους παρέσυραν και ενώ ο πατέρας κατάφερε να κρατηθεί από κάτι σχοινιά τα μικρά παιδιά πάλευαν με κύματα.

Ο ναυαγωσώστης έτρεξε και κατάφερε να τα πλησιάσει και να τα βγάλει στην ακτή. Τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ενημερώθηκε το λιμενικό σώμα.

Η ανακοίνωση από την «Ωκεανίς Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης»

«Ήταν λίγο μετά τις 14:00 όταν ένας πατέρας με δυο κοριτσάκια πήραν τα φουσκωτά σωσίβια τους και μπήκαν μέσα στην παραλία των Μαλιων.

Οι δυνατοί άνεμοι που επικρατούν στην περιοχή (4-5 μποφόρ) παρέσυραν την τριμελή οικογένεια που “έπεσε” πάνω στα σχοινιά των watersports όπου κατάφερε να κρατηθεί ο πατέρας , όχι όμως και τα δυο ανήλικα κορίτσια τα οποία αναποδογύρισαν από τα φουσκωτά και άρχισαν να πίνουν νερό και να παλεύουν με τα κύματα.

Στο σημείο έπεσε άμεσα ο ναυαγοσώστης μας ο οποίος είδε όλη την εικόνα να διαδραματίζεται και σφύριζε εξ’ αρχής στους τουρίστες πριν απομακρυνθούν, αλλά τον αγνόησαν, ο ίδιος κατάφερε να πλησιάσει πρώτα τα δυο ανήλικα τουριστάκια και να τα τραβήξει έξω συνεχίζοντας την διάσωση με τον πατέρα τους. Άπαντες βγήκαν ασφαλής στην ακτή όπου τους δόθηκαν οι πρώτες βοήθειες αλλά αρνήθηκαν να μεταβούν σε κάποιο νοσοκομείο, ενημερώνοντας τον ναυαγοσώστη μας ότι θα μεταβούν αν νιώσουν κάποια αδιαθεσία στην συνέχεια.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε το λιμενικό σώμα»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here