Τραγωδία στο Λεβερκούζεν: Αυξήθηκαν στους 5 οι νεκροί από την έκρηξη


Ακόμη τρεις σοροί ανασύρθηκαν από το σημείο της έκρηξης στο Χημικό Πάρκο του Λεβερκούζεν- Άλλοι δύο αγνοούμενοι.

Τρεις σοροί ανασύρθηκαν την Πέμπτη από το σημείο της έκρηξης στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Χημικό Πάρκο του Λεβερκούζεν, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης.

Ο μέχρι τώρα απολογισμός της προχθεσινής τραγωδίας είναι πέντε νεκροί και 31 τραυματίες, ενώ δύο άτομα εξακολουθούν να αγνοούνται. Σύμφωνα με την εταιρεία Currenta, στην οποία ανήκει η εγκατάσταση, εκτιμάται ότι είναι πλέον πρακτικά απίθανο οι αγνοούμενοι να βρεθούν ζωντανοί.

Στις εγκαταστάσεις της εταιρείας του, στο Χημικό Πάρκο του Λεβερκούζεν, εξερράγη χθες το πρωί δεξαμενή με χλωριωμένους διαλύτες. Λόγω του πυκνού μαύρου νέφους που αναδύθηκε από το σημείο, οι αρχές ζήτησαν από τους πολίτες να μείνουν για αρκετές ώρες στα σπίτια τους με τα παράθυρα κλειστά, ενώ εκτός λειτουργίας παρέμεναν και οι παιδικές χαρές της περιοχής. Ο κρατιδιακός οργανισμός Περιβάλλοντος της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας θεωρεί, σύμφωνα με ανακοίνωσή του, ότι μετά την έκρηξη εκλύθηκαν κυρίως διοξίνες, PCB και φουράνιο, αλλά δεν γνωρίζει ακριβώς σε ποια συγκέντρωση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ