Βάνα Παπαευαγγέλου: Σημαντικό να τηρείται και να επιτηρείται η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων


Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκίνησε ανακοινώνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα της ημέρας, που ανακοινώθηκαν προ ολίγου από τον ΕΟΔΥ.

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι στην Πάρο ανήλθε στο 5,5 και στο 4,27, 3, 76 στο Ρέθυμνο.

Η συμβολή των self test στην πρώιμη αναγνώριση κρουσμάτων σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας παραμένει σημαντική.

Αν και την εβδομάδα που μας πέρασε συνολικά τα self test αποτέλεσαν το 35% των νέων διαγνώσεων, το ποσοστό είναι υψηλότερο στο εργατικό δυναμικό, ηλικίες 18-65, όπου τα μισά κρούσματα διαγνώστηκαν μέσω των self test.

Η διενέργεια αυτών από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, είναι σημαντικό να κατανοηθεί, πως αποτελεί μέτρο απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είπε η κα Παπαευαγγέλου.

Είναι λοιπόν σημαντικό να τηρείται και να επιτηρείται η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Τα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου των διαγνώσεων, κάτω από 1% κι αυτό οφείλεται τόσο στον εμβολιασμό σημαντικού ποσοστού των τουριστών που έρχονται στην χώρα, καθώς και στη θέσπιση του μέτρου του υποχρεωτικού αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων στα 25 έτη.

Μικρή μείωση των κρουσμάτων στους κάτω των 34 ετών.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ