Βάνα Παπαευαγγέλου: Σημαντικό να τηρείται και να επιτηρείται η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων

Στην καθιερωμένη ενημέρωση από το Υπουργείο Υγείας η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, η Βάνα Παπαευαγγέλου ξεκίνησε ανακοινώνοντας τα επιδημιολογικά δεδομένα της ημέρας, που ανακοινώθηκαν προ ολίγου από τον ΕΟΔΥ.

Αναφορικά με τον δείκτη θετικότητας, η κα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι στην Πάρο ανήλθε στο 5,5 και στο 4,27, 3, 76 στο Ρέθυμνο.

Η συμβολή των self test στην πρώιμη αναγνώριση κρουσμάτων σε ασυμπτωματικούς συμπολίτες μας παραμένει σημαντική.

Αν και την εβδομάδα που μας πέρασε συνολικά τα self test αποτέλεσαν το 35% των νέων διαγνώσεων, το ποσοστό είναι υψηλότερο στο εργατικό δυναμικό, ηλικίες 18-65, όπου τα μισά κρούσματα διαγνώστηκαν μέσω των self test.

Η διενέργεια αυτών από τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας, είναι σημαντικό να κατανοηθεί, πως αποτελεί μέτρο απαραίτητο για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας, είπε η κα Παπαευαγγέλου.

Είναι λοιπόν σημαντικό να τηρείται και να επιτηρείται η διενέργεια των αυτοδιαγνωστικών ελέγχων.

Τα εισαγόμενα κρούσματα από τον τουρισμό αποτελούν πολύ μικρό ποσοστό του συνόλου των διαγνώσεων, κάτω από 1% κι αυτό οφείλεται τόσο στον εμβολιασμό σημαντικού ποσοστού των τουριστών που έρχονται στην χώρα, καθώς και στη θέσπιση του μέτρου του υποχρεωτικού αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου για να επιτραπεί η είσοδος στη χώρα.

Η διάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων στα 25 έτη.

Μικρή μείωση των κρουσμάτων στους κάτω των 34 ετών.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here