Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Σταθερός ο δείκτης θετικότητας – Υψηλό το επιδημιολογικό φορτίο

Τα νεότερα δεδομένα αναφορικά με την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα ανέλυσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας η Βάνα Παπαευαγγέλου

Η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου, ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα για την Πέμπτη ανέρζονται στα 2.696 νέα, οι νεκροί συμπολίτες μας είναι στους 9 ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς στους 157.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει σταθεροποίηση, όμως σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα ο δείκτης θετικότητας παραμένει σταθερός, με ορισμένες περιοχές φτάνοντας σε όλη την επικράτεια το 3,26%.

Όπως ενημέρωσε η κα Παπαευαγγέλου στη συνέχεια, ορισμένες περιοχές παρουσιάζουν μεγαλύτερα φορτία με τον δείκτη θετικότητας να είναι υψηλότερος. Στο 5,5% στην Πάρο, στο 4,27% στη Μύκονο, στο 4,2% στην Τήνο και στο 3,76% στο Ρέθυμνο.

Τα εισαγόμενα κρούσματα είναι κάτω του 3% και αυτό οφείλεται στον εμβολιασμό αλλά και στην θέσπιση αρνητικού τεστ.

Η ενδιάμεση ηλικία των νέων κρουσμάτων είναι τα 25 έτη, όπου η κύρια πηγή μόλυνσης οφείλεται στην διασκέδαση, ενώ αύξηση παρουσιάζουν και οι μεγαλύτερες ηλικίες από 35 έτη και πάνω.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here