Κορονοϊός: Πρώτο κρούσμα στο Πεκίνο μετά από 6 μήνες- Ανησυχία για τη μετάλλαξη Δέλτα


Πρώτο κρούσμα στο Πεκίνο μετά από μήνες- Συναγερμός στις κινεζικές αρχές που προσπαθούν να αποτρέψουν την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα.

Το Πεκίνο κατέγραψε το πρώτο του κρούσμα Covid-19 εδώ και περίπου έξι μήνες την Τετάρτη, καθώς οι κινεζικές αρχές σπεύδουν να αποτρέψουν την εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα εν μέσω ενός ξεσπάσματος που συνδέεται με αεροδρόμιο στην πολυπληθή πόλη Ναντσίνγκ, στα ανατολικά της χώρας.

Όπως μετέδωσε το CNN, η Κίνα κατέγραψε 49 νέα κρούσματα την Τετάρτη, μεταξύ των οποίων 24 τοπικές λοιμώξεις από τρεις επιπλέον επαρχίες, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων που σχετίζονται με το νέο σύμπλεγμα στα 175 τουλάχιστον. Αν και επί της προκειμένης τα νέα κρούσματα συνιστούν μια μικρή μείωση από τα 86 που είχαν καταγραφεί την Τρίτη, η εξάπλωση του ιού στα σύνορα επαρχιών προκαλεί ανησυχία στην ηγεσία της χώρας, μετά από πάνω από έναν χρόνο χαμηλών κρουσμάτων και επανεκκίνησης της καθημερινότητας.

Ένα δεύτερο νέο κρούσμα αναφέρθηκε στο Πεκίνο το απόγευμα της Πέμπτης, με τις υγειονομικές αρχές να κάνουν λόγο για ένα ανδρόγυνο που είχε πρόσφατα ταξιδέψει σε πόλη στην επαρχία Χουνάν, η οποία έχει συσχετιστεί με το πρόσφατο ξέσπασμα. Οι στενές επαφές του ζευγαριού έχουν τεθεί σε καραντίνα.

Υπενθυμίζεται πως ο κορονοϊός είχε εντοπιστεί αρχικά στην πόλη Γουχάν στην κεντρική Κίνα στα τέλη του 2019 και εξαπλώθηκε γρήγορα στη χώρα και μετά στον υπόλοιπο κόσμο. Παρόλα αυτά, η Κίνα κατάφερε στη συνέχεια να ελέγξει την εξάπλωσή του. Από τον Μάρτιο του 2020, οι αριθμοί των νέων κρουσμάτων είχαν παραμείνει χαμηλά, και οι περιστασιακές εξάρσεις ελέγχονταν γρήγορα με μαζικά τεστ και αυστηρούς περιορισμούς, καθώς και μαζικά lockdowns σε μεγάλους πληθυσμούς ανά τη χώρα. Παρόλα αυτά, το νέο ξέσπασμα συνιστά νέα απειλή, εξαιτίας της πολύ μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα.

Με πληροφορίες από CNN

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ