Σταφύλια: Οι ευεργετικές τους δράσεις σε μάτια, καρδιά και ανοσοποιητικό [vid]


Τα σταφύλια, για χιλιάδες χρόνια, έχουν χρησιμοποιηθεί σε πολλούς πολιτισμούς ως φάρμακο. Αυτά τα μικρά φρούτα είναι γεμάτα με 1.600 ενώσεις που είναι επωφελείς για την υγεία. Ας ρίξουμε μια ματιά.

  • Ενίσχυση καρδιάς

Τα σταφύλια είναι μια καλή πηγή καλίου, ένα μεταλλικό στοιχείο που βοηθά στην εξισορρόπηση των υγρών στο σώμα σας. Το κάλιο μπορεί να μειώσει την υψηλή αρτηριακή πίεση και τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων και εγκεφαλικού. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν λαμβάνουν αρκετό κάλιο, οπότε η κατανάλωση σταφυλιών μπορεί να βοηθήσει να καλύψει το κενό.

  • Υγιές δέρμα και μαλλιά

Οι σπόροι σταφυλιών είναι πλούσιοι σε βιταμίνη Ε, η οποία αποδεδειγμένα βοηθά το δέρμα σας να παραμείνει λείο και ενυδατωμένο. Άλλες ενώσεις στα σταφύλια μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη της ακμής και στην αύξηση της ροής του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής σας για πιο υγιή και πλούσια μαλλιά.

  • Απώλεια βάρους

Μια φυσική ένωση που περιέχουν τα σταφύλια φαίνεται ότι δυσκολεύει τα κύτταρά σας να αποθηκεύσουν λίπος. Μπορεί επίσης να βοηθήσει τα λιποκύτταρα στο σώμα σας να “σπάσουν” με ταχύτερο ρυθμό. Απλά προσέξτε να μην φάτε πάρα πολλά. Μια μερίδα είναι 1/2 φλιτζάνι ή περίπου 16 σταφύλια.

  • Προστασία ματιών

Οι φυσικές χημικές ουσίες στα σταφύλια διευκολύνουν τη φλεγμονή στο σώμα σας και βοηθούν στην προστασία των κυττάρων σας από βλάβες. Αυτά είναι καλά νέα για τα μάτια σας. Μελέτες δείχνουν ότι μια διατροφή που περιλαμβάνει σταφύλια μπορεί να αποτρέψει ή να καθυστερήσει κοινές ασθένειες των ματιών όπως ο καταρράκτης και το γλαύκωμα.

  • Ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος

Μια ένωση στα σταφύλια που ονομάζεται ρεσβερατρόλη μπορεί να βοηθήσει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος – την άμυνα του οργανισμού σας ενάντια στα μικρόβια. Πρέπει να γίνει περισσότερη έρευνα για να εξακριβωθεί πώς ακριβώς γίνεται αυτό, αλλά μια μέρα, μπορεί να δούμε την ρεσβερατρόλη σε προϊόντα που βοηθούν στην επούλωση των πληγών ή την πρόληψη των βακτηριακών λοιμώξεων.

Ακολουθεί σχετικό βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ