Διατροφή Παιδιά: Πώς να φτιάξετε ένα υγιές γεύμα, βήμα – βήμα

Διαλέξτε ένα μικρότερο πιάτο

Το φαγητό είναι σημαντικό, αλλά το πιάτο που επιλέγετε για να το σερβίρετε επίσης! Δοκιμάστε να σερβίρετε τα οικογενειακά σας γεύματα σε ένα μικρότερο σκεύος. Το μειωμένο μέγεθος του πιάτου μπορεί να βοηθήσει εσάς και τα παιδιά σας να ελέγξετε την ποσότητα της μερίδας που καταναλώνετε. Όταν χρησιμοποιείτε μεγαλύτερες επιφάνειες, είναι πολύ πιθανότερο να τρώτε περισσότερη ποσότητα φαγητού.

Ξεκινήστε με λαχανικά και φρούτα

Γεμίστε πρώτα το μισό πιάτο σας με λαχανικά και φρούτα – ακόμη και στο πρωινό. Πηγαίνετε μαζί με τα παιδιά σας στο μανάβικο και διαλέξτε φρούτα και λαχανικά που τους αρέσει να τρώνε. Όταν σερβίρετε αυτά που τα ίδια επιλέγουν, είναι πιο πιθανό να τα δοκιμάσουν. Τα λαχανικά και τα φρούτα είναι πλούσια πηγή φυτικών ινών που θα βοηθήσουν στην διατήρηση της καλής υγείας της οικογένειά σας. Και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες, αν δεν προσθέσετε πολύ βούτυρο ή τυρί στο μαγείρεμά τους.

Προσθέστε καλής ποιότητας πρωτεΐνη

Αφού προσθέσετε τα λαχανικά και τα φρούτα, γεμίστε τον μισό από τον εναπομείναντα χώρο στο πιάτο σας με όσπρια ή tofu, και εάν καταναλώνετε κρέας, προτιμήστε να είναι άπαχο ή προσθέστε ψάρι. Το σώμα των παιδιών σας χρησιμοποιεί άπαχη πρωτεΐνη για να χτίσει μύες. Η πρωτεΐνη θα σας βοηθήσει επίσης να παραμείνετε χορτάτοι για περισσότερη ώρα.

 

Επιλέξτε προϊόντα ολικής άλεσης

Τώρα γεμίστε το τελευταίο σημείο στο πιάτο σας με προϊόντα ολικής αλέσεως, όπως καστανό ρύζι ή κινόα. Αναζητήστε στις ετικέτες των τροφίμων την επιγραφή: “100% ολικής αλέσεως”. Τα προϊόντα ολικής άλεσης έχουν περισσότερα θρεπτικά συστατικά και είναι γεμάτα με ίνες, που σας βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι.

Πιείτε νερό

Το νερό είναι η πιο υγιεινή επιλογή για την οικογένειά σας. Δεν έχει προσθήκη ζάχαρης και θερμίδες, όπως έχουν οι σόδες και άλλα ζαχαρούχα αναψυκτικά. Δώστε γεύση και άρωμα στο νερό σας, προσθέτοντας λεμόνι, φρέσκα μυρωδικά, αγγούρι ή φρούτα εποχής.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here