Πρόγραμμα «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ»: Πληρωμές 44,17 εκατ. ευρώ για δόσεις δανείων 7.774 δικαιούχων

Κορονοϊός – Όλες οι ειδήσεις: Σε πληρωμές που ανέρχονται συνολικά στα 44,17 εκατ. ευρώ και αντιστοιχούν στην επιδότηση 19.201 δανείων και 7.774 δικαιούχων προχώρησε την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021 το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της κρατικής επιδότησης του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ».

Δικαιούχοι του προγράμματος είναι μεσαίες, μικρές, πολύ μικρές και ατομικές επιχειρήσεις -συμπεριλαμβανομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών-επιτηδευματιών- που έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από την πανδημία του κορονοϊού, δηλαδή έχουν υποστεί τουλάχιστον 20% μείωση του κύκλου εργασιών τους κατά το έτος 2020, συγκριτικά με το έτος 2019.

Η κρατική επιδότηση καλύπτει τη μηνιαία δόση των δανείων τους σε ποσοστό έως 90%, για χρονικό διάστημα 8 μηνών, με τους δικαιούχους να καλούνται, πλέον, να πληρώσουν μόνο το μέρος της δόσης του δανείου που τους αναλογεί. Η πληρωμή του μέρους αυτού διενεργείται απευθείας προς την τράπεζα ή τον διαχειριστή του δανείου τους, ακριβώς με την ίδια διαδικασία που ίσχυε έως τώρα.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με τους δανειολήπτες που έλαβαν ειδοποίηση ότι εγκρίθηκε η επιδότησή τους και έχουν μη εξυπηρετούμενο δάνειο, καταγγελμένο ή μη, θα πρέπει να το ρυθμίσουν, έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2021, σε απευθείας επαφή με την τράπεζα ή τον διαχειριστή δανείων τους, αντιστοίχως. Αφού συμφωνηθεί η ρύθμιση, η οποία θα πρέπει να είναι βιώσιμη και με μακροχρόνιο χαρακτήρα, εν συνεχεία θα δρομολογηθεί και η καταβολή της κρατικής επιδότησης.

Έως το τέλος Αυγούστου, θα ακολουθήσει και νέα φάση πληρωμών της επιδότησης, αφού προηγουμένως ολοκληρωθεί η επεξεργασία πρόσθετου αριθμού αιτήσεων, η οποία βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

«Με την υλοποίηση του προγράμματος “ΓΕΦΥΡΑ ΙΙ”, η κυβέρνηση αποδεικνύει έμπρακτα, για ακόμη μία φορά, ότι παρέχει ουσιαστική στήριξη στην επιχειρηματικότητα, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα, επιβραβεύει τη συνέπεια και ενισχύει την κουλτούρα πληρωμών», αναφέρει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ