Κορωνοϊός : Ο Πρωθυπουργός του Ισραήλ κοινοποιεί μέτρα


Ο Νετανιάχου πρωθυπουργός του Ισραήλ και ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Υγείας χρησιμοποίησαν μια αποκαλυπτική αφήγηση για να μιλήσουν για τον Κορωνοιό στους πολίτες. Οι βασικές στρατηγικές που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτής της αφήγησης ήταν ο εκφοβισμός, η έλλειψη διαφάνειας των πληροφοριών, και η παροχή αντιφατικών οδηγιών.

Η διαχείριση του Ισραήλ στην κρίση του κορωνοιού διαφέρει από εκείνη άλλων χωρών επειδή το Ισραήλ βρισκόταν εν μέσω βαθιάς συνταγματικής κρίσης που επηρέασε τη διαχείριση της πανδημίας.

Ο ρόλος της πανδημίας στο Ισραήλ

  •  Η πανδημία δημιούργησε μια πολυδιάστατη κρίση στο Ισραήλ θέτοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, υπονομεύοντας την οικονομική και κοινωνική ανθεκτικότητα, αμφισβητώντας την αποτελεσματική διακυβέρνηση και ακόμη και παρέχοντας κάλυψη για διαδικασίες που ενδέχεται να βλάψουν τις δημοκρατικές αξίες.

Πως ο Νετανιάχου χειρίστηκε το θέμα του Κορωνοιού

  • Ο Νετανιάχου υιοθέτησε μια συγκεντρωτική προσέγγιση στη διαχείριση και την επικοινωνία της κρίσης. Δηλαδή, έδινε τηλεοπτικές συνεντεύξεις τύπου , για να ανακοινώσει πρόσθετες οδηγίες και περιορισμούς που υπαγορεύονται από τον COVID-19, χωρίς να δίνει στους δημοσιογράφους την ευκαιρία να κάνουν ερωτήσεις.
  • Ο Νετανιάχου και οι ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Υγείας προσπάθησαν να πείσουν ότι πρόκειται για περίοδο έκτακτης ανάγκης, οπότε πρέπει να ακούσουν και να συμμορφωθούν με τις αυστηρές οδηγίες. Κατά το πρώτο κύμα, αυτά τα μέτρα περιελάμβαναν το κλείσιμο σχολείων, ιδρυμάτων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και χώρων εργασίας, ένα γενικό κλείσιμο του κοινού και τη ψήφιση νόμου που να δίνει στον πρωθυπουργό ευρείες εξουσίες κατά τη διάρκεια της κρίσης χωρίς έγκριση ή επίβλεψη από το ισραηλινό κοινοβούλιο.

  • Η δεύτερη στοχευμένη ομάδα αποτελούνταν από τους πολιτικούς αντιπάλους του Νετανιάχου, τους οποίους ο Νετανιάχου προσπάθησε να πείσει ότι πρέπει να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν την εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης που προκάλεσε ο COVID-19.
  • Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η κρίση του COVID-19 στο Ισραήλ διαχειριζόταν από μια προσωρινή κυβέρνηση με επικεφαλής έναν προσωρινό πρωθυπουργό που λειτουργούσε με τρία ποινικά μηνύματα, μετά από τρεις εκλογικούς κύκλους στους οποίους δεν προέκυψε σαφής νικητής.

Ακολουθεί βίντεο για τον κορωνοιό

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ