Χωρισμός : Συμβουλές για να τον ξεπεράσετε

 Ακόμα κι αν τα πράγματα τελειώνουν με υγιή και παραγωγικό τρόπο, πιθανότατα θα μείνετε με κάποια άβολα συναισθήματα. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε τη διαδικασία παραλαβής των κομματιών και να προχωρήσετε.

Απλώς θυμηθείτε, θα το ξεπεράσετε, ανεξάρτητα από το πόσο δύσκολα αισθάνονται τα πράγματα τώρα.

Καθορισμός ορίων
  • Μερικές φορές είναι εύκολο να αποφύγετε τη διέλευση μονοπατιών με έναν πρώην σύντροφο μετά από διάλυση. Αλλά αν ζείτε σε μια μικρή πόλη ή γνωρίζετε πολλούς ίδιους ανθρώπους, ίσως δυσκολευτείτε να χωρίσετε εντελώς τη ζωή σας.

Ο καθορισμός σαφών ορίων για μελλοντική επαφή μπορεί να διευκολύνει τον χωρισμό και για τους δύο.

Πάρτε λίγο χρόνο χωριστά

  • Ακόμα κι αν και οι δύο γνωρίζετε ότι θέλετε να διατηρήσετε μια φιλία, λίγος χώρος για κάποιο χρονικό διάστημα δεν θα βλάψει. Το να κάνετε ένα διάλειμμα από την αποστολή μηνυμάτων και να κάνετε παρέα μπορεί να σας βοηθήσει να ξεκινήσετε και οι δύο να θεραπεύετε.
  • Αυτό σας δίνει χρόνο να επικεντρωθείτε στον εαυτό σας, λέει. Μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να αποφύγετε να πέσετε σε ένα επιβλαβές πρότυπο προσφοράς συναισθηματικής υποστήριξης στον πρώην σύντροφό σας και να παρατείνετε τη διάλυση.

Σεβαστείτε τις ανάγκες του άλλου

  • Εάν θέλετε να παραμείνετε φίλοι αλλά ο πρώην σας δεν θέλει καμία επαφή, πρέπει να το σεβαστείτε. Μην τηλεφωνείτε, μην στέλνετε μηνύματα και μην ζητάτε από τους φίλους τους να τους μιλήσουν για εσάς.
  • Μπορεί να τους χάσετε ακριβά, αλλά το να μην σέβεστε τα όριά τους πιθανότατα θα βλάψει οποιαδήποτε μελλοντική πιθανότητα φιλίας.
  • Εναλλακτικά, εάν ο πρώην σας επικοινωνήσει μαζί σας, ειδικά πριν είστε έτοιμοι να μιλήσετε, μην αισθάνεστε υποχρεωμένοι να απαντήσετε. Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, ειδικά εάν φαίνονται ευάλωτοι ή εκφράζουν συναισθήματα παρόμοια με τα δικά σας. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας ότι και οι δύο χρειάζεστε χρόνο και χώρο για να αντιμετωπίσετε αυτά τα δύσκολα συναισθήματα και περιμένετε μέχρι να περάσει η περίοδος μη επαφής.

Διατηρήστε κάποια σωματική και συναισθηματική απόσταση

  • Αν θέλετε να δοκιμάσετε κάτι φιλίας μετά από λίγο, προσέξτε για παλιές πατέρες και συμπεριφορές. Ίσως να κλίνει το κεφάλι σας στον ώμο τους ενώ παρακολουθείτε μια ταινία ή έρχονται σε σας για βοήθεια κατά τη διάρκεια μιας κρίσης.
  • Δεν υπάρχει τίποτα εγγενώς λάθος σε αυτές τις συμπεριφορές, αλλά μπορούν να οδηγήσουν σε μεγάλη σύγχυση και περαιτέρω σπαραγμό. Εάν εσείς και ο πρώην σας θέλετε να διατηρήσετε μια φιλία, πρέπει να συμπεριφέρεστε σαν φίλοι.

Ακολουθεί βίντεο για τον χωρισμό

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here