Θαλασσινό αλάτι: Για καθαρό δέρμα και ανάλαφρα κυματιστά μαλλιά [vid]


Ενώ ο περιορισμός του αλατιού στη διατροφή μας είναι μια εκ των πιο συχνών προτροπών που έρχονται από ειδικούς υγείας – καθώς το αλάτι μπορεί να προκαλεί υπέρταση, προβλήματα στα νεφρά και κατακράτηση υγρών – από δερματολογικής και όχι μόνο απόψεως η χρήση του θαλασσινού άλατος στη ρουτίνα περιποίησής μας έχει πολλά οφέλη. Ας δούμε μερικές από τις χρήσεις του θαλασσινού αλατιού.

  • Απαλό Απολεπιστικό για το δέρμα

Το θαλασσινό αλάτι δρα ως ένα εξαιρετικό απολεπιστικό που ανοίγει τους πόρους, παρέχοντας έναν βαθύτερο καθαρισμό. Επιπλέον αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και επιτρέπει στο δέρμα σας να απορροφά καλύτερα τις ενυδατικές και άλλες θεραπείες. Εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα, χρησιμοποιήστε το θαλασσινό νερό στο σώμα σας αντί για το πρόσωπο, όπου το δέρμα σας είναι λεπτότερο και μπορεί να ερεθιστεί πιο εύκολα.

Scrub προσώπου με θαλασσινό αλάτι

Ανακατέψτε ίσες ποσότητες θαλασσινού αλατιού με νερό και φτιάξτε μια πάστα. Πλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό για να ανοίξετε τους πόρους. Απλώστε την πάστα θαλασσινού αλατιού στο δέρμα που έχετε ακμή με τα δάχτυλά σας και κάντε απαλό μασάζ με κυκλικές κίνησεις για λίγα λεπτά. Αφήστε την μάσκα να δράσει για 15 λεπτά και ξεπλύνετε το πρόσωπό σας με ζεστό νερό. Ξεπλύνετε ξανά με κρύο νερό για να κλείσετε τους πόρους. Ακολούθως, εφαρμόστε την ενυδατική σας κρέμα και επαναλάβατε δύο φορές την εβδομάδα.

  • Μπορεί να σας δώσει ανάλαφρα κυματιστά μαλλιά στο λεπτό

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να διαλύσετε το θαλασσινό αλάτι στο νερό και να προσθέσετε στο μείγμα μια μικρή ποσότητα από λάδι καρύδας. Βάλτε το σε ένα μπουκάλι ψεκασμού, ανακινήστε καλά πριν από κάθε χρήση και ψεκάστε ομοιόμορφα στα μαλλιά. Αφού χτενίσετε τα μαλλιά σας, αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά και σύντομα θα έχετε φυσικά κυματιστά μαλλιά σα να βγήκατε μόλις από τη θάλασσα.

  • Μπορεί να χαλαρώσει τους καταπονημένους μύες

Τα λουτρά με θαλασσινό αλάτι μπορούν να βοηθήσουν στην ανακούφιση των μυών μετά από έντονης έντασης άσκηση ή εάν αισθάνεστε πιασμένοι/ες. Απλώς ετοιμάστε ένα ζεστό μπάνιο με θαλασσινό αλάτι και απολαύστε σε ζεστή – αλλά όχι καυτή θερμοκρασία – το λουτρό σας για 30 λεπτά. Έτσι θα καταπραϋνετε τους ταλαιπωρημένους μύες.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ