Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής – Συγχαρητήρια επιστολή – Διασώθηκαν 116 άνθρωποι


Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Β/Α Αττικής θέλει να εκφράσει συγχαρητήρια στους συναδέρφους που επιχείρησαν στην πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την 27-07-2021 στην περιοχή της Σταματάς του Δήμου Διονύσου

Από την πρώτη στιγμή μετέβησαν στην περιοχή πέριξ της πυρκαγιάς αρκετές αστυνομικές δυνάμεις από διάφορες Υπηρεσίες της Αττικής (Περιπολικά Αστυνομικών Τμημάτων Β/Α, Περιπολικά Τμημάτων και Ασφαλείας Β/Α Αττικής, Άμεσης Δράσης, Ομάδες ΔΙ.ΑΣ, Τμημάτων Τροχαίας, Ομάδες ΟΠΚΕ, Γερανοφόρο όχημα, καθώς και Διμοιρίες της Δ/νσης Αστυνομικών Επιχειρήσεων).

Πολλές από τις ανωτέρω δυνάμεις δραστηριοποιήθηκαν στα σημεία όπου υπήρχαν επικίνδυνες εστίες φωτιάς, με τους Αστυνομικούς να εργάζονται με αυτοθυσία και με κίνδυνο της ζωής τους, απεγκλωβίζοντας ηλικιωμένους, άτομα με κινητικά προβλήματα, ακόμα και κατοικίδια από αυλές οικιών που είχαν τυλιχτεί στις φλόγες και επιχειρώντας μάλιστα από κάποια σημεία με έντονους και πυκνούς καπνούς. Επίσης, ο ρόλος των Αστυνομικών ήταν κομβικός στην έγκαιρη εκκένωση των οικισμών, αφού με τη χρήση ηχητικών μέσων των οχημάτων αφύπνισαν τους κατοίκους και κατάφεραν να έχουν πρόσβαση σε δυσπρόσιτα σημεία.

Αξιέπαινη είναι η πράξη συνάδελφου της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής, ο οποίος χάθηκε από το οπτικό πεδίο της ομάδας του, διότι είσελθε κυριολεκτικά μέσα στην πύρινη λαίλαπα για να απεγκλωβίσει γυναίκα με δύο ανήλικα τέκνα!

Αξιοσημείωτο είναι ότι μόνο  από την ομάδα ΔΙ.ΑΣ Β/Α Αττικής διασώθηκαν περισσότερα από εκατόν δέκα έξι (116!!!!) άτομα και πάνω από δέκα (10) κατοικίδια!

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ