ΚΙΝΑΛ: Ακονίζονται τα «μαχαίρια» – Κινητικότητα στο παρασκήνιο με φόντο την εσωκομματική αναμέτρηση


Τα «μαχαίρια» που θα βγάλουν μετά τις 20 Αυγούστου, οπότε και θα ξεκινήσουν σταδιακά οι διεργασίες για την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση, ακονίζουν οι διεκδικητές της ηγεσίας του ΚΙΝΑΛ.

Οι Φώφη Γεννηματά, Ανδρέας Λοβέρδος και Νίκος Ανδρουλάκης, σκοπεύουν να εκμεταλλευτούν τον χρόνο των καλοκαιρινών διακοπών προκειμένου να ενισχύσουν τις δυνάμεις τους με ορίζοντα τον Σεπτέμβριο.

Γεννηματά

Με ορόσημο τη 3η του Σεπτέμβρη και στόχο τη παρουσίαση ενός ολοκληρωμένου πολιτικού προγράμματος για μία ένα νέο «Πράσινο Κοινωνικό Συμβόλαιο» τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, προετοιμάζεται το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες από το στενό της περιβάλλον, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής επιθυμεί από τη μία να αναδείξει και να υπενθυμίσει στους πολίτες το έργο του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη να αναδείξει ότι το κόμμα της, συνεχίζει να βαδίζει στις ιδρυτικές αρχές του πάλαι ποτέ κραταιού κινήματος για κοινωνική δικαιοσύνη, έχοντας όμως σύγχρονες πολιτικές επεξεργασίες.

Εκείνο που η Φώφη Γεννηματά θα ήθελε να αναδείξει, είναι πως το κόμμα έχει βάλει τα τελευταία χρόνια, υπό την ηγεσία της τις βάσεις έτσι ώστε να αποτελέσει ξανά πρωταγωνιστή του πολιτικού παιχνιδιού, χωρίς να αποτελεί «συμπλήρωμα» είτε της Νέας Δημοκρατίας, είτε του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως άλλωστε δήλωσε πρόσφατα στην Όλγα Τρέμη και στην εκπομπή Meeting Point του Newsbomb.gr, εκείνη ήταν που κατάφερε να διπλασιάσει τα ποσοστά της παράταξης και στοχεύει να το επαναλάβει.

Την ίδια πάντως στιγμή, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ σκοπεύει να εκμεταλλευτεί την περίοδο της θερινής ραστώνης προκειμένου να έρθει σε επαφή με διάφορους παράγοντες της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης ενόψει της επικείμενης εσωκομματικής αναμέτρησης. Παράλληλα, επιχειρεί να διευρύνει τη συζήτηση με τις δυνάμεις της πολιτικής οικολογίας, οι οποίες αν και στοχεύουν σε αυτόνομη κάθοδο στις επόμενες εκλογές, διατηρούν ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ανδρουλάκης

Παρά τα όσα διέρρεαν το προηγούμενο διάστημα εξωθεσμικοί κύκλοι που βρίσκονται «αυλή» παραγόντων της συντηρητικής παράταξης και επιχειρούν εδώ και μήνες να παρέμβουν στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι κανονικά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος. Αν και οι συνεργάτες του γνωρίζουν πολύ καλά από πια πλευρά προέρχονταν αυτές οι φήμες, τονίζουν ότι δεν σκοπεύουν να εμπλακούν σε αυτό το παιχνίδι με χτυπήματα κάτω από τη μέση, εναντίον άλλων συνυποψηφίων τους.

Άλλωστε, όλοι αναγνωρίζουν ότι όλο αυτό το διάστημα ο νεαρός ευρωβουλευτής δεν δημιούργησε εσωκομματικά προβλήματα, απέφυγε τις «αρχηγικές» εμφανίσεις και δεν ενεπλάκη καθόλου σε παιχνίδια διαρροών, με ορισμένους να εκλαμβάνουν ως αδυναμία αυτή του την στάση.

Ο ίδιος, πάντως, αρχίσει να ζεσταίνει σταδιακά τις μηχανές του. Χθες, στη γενέτειρα του, το Ηράκλειο της Κρήτης, πραγματοποίησε τη πρώτη του ομιλία. Αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλοι σταθμοί στη μεγαλόνησο τις επόμενες ημέρες, ενώ οι στενοί του συνεργάτες Στέφανος Ξεκαλάκης και Ανδρέας Σπυρόπουλος έχουν βάλει ήδη τις βάσεις για την απαραίτητη οργανωτική δουλειά.

Από εκεί και πέρα, στο επιτελείο του προετοιμάζουν το πολιτικό του πρόγραμμα και τις θέσεις του για τη παράταξη, τα οποία και αναμένεται να τα παρουσιάσει σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τον Σεπτέμβριο. Παράλληλα, σκοπεύει να αποφύγει τις σκιαμαχίες για τα οργανωτικά, αφού θεωρεί υποδειγματική τη διαδικασία του 2017.

Λοβέρδος

Με τη σειρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος συνεχίζει να εμφανίζεται ως ο εκπρόσωπος του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ. Από το περιβάλλον του αφήνουν να εννοηθεί ότι έχει τις ευλογίες του Κώστα Σημίτη και του Βαγγέλη Βενιζέλου, καθώς έχει δίπλα του αρκετά στελέχη από τον συγκεκριμένο χώρο – όσα τέλος πάντων δεν ακολούθησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Συνεχίζει και μέσα στο καλοκαίρι τον προεκλογικό αγώνα που ξεκίνησε από τον Δεκέμβριο του 2020, τοποθετείται ως δυνάμει αρχηγός για όλα τα θέματα της επικαιρότητας και προσπαθεί να παρουσιάσει ένα διακριτό στίγμα, διαφορετικό από την επίσημη γραμμή του ΚΙΝΑΛ, προκαλώντας σύγχυση στη βάση.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ