Φωτιά στη Βόνιτσα: Παραμένει σε εξέλιξη το πύρινο μέτωπο

Ολονύχτια μάχη έδωσαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς, σε δασική έκταση στην περιοχή Θύριο του δήμου Ακτίου στη Βόνιτσα – Το πύρινο μέτωπο παραμένει σε εξέλιξη αυτή την ώρα – Εκκενώθηκε προληπτικά ο οικισμός Δρυμός

Ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν στην περιοχή Θυρίου του δήμου Ακτίου – Βόνιτσας, στην Αιτωλοακαρνανία, για την κατάσβεση μεγάλης φωτιάς που ξέσπασε χθες, Παρασκευή 30 Ιουλίου, το μεσημέρι σε δασική έκταση.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Πυροσβεστικής, οι δυνάμεις στο μέτωπο της πυρκαγιάς έχουν ενισχυθεί, 80 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και 2 ελικόπτερα, ενώ υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Έως αργά χθες το απόγευμα συνεχείς ρίψεις νερού έκαναν δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα, ενώ «σηκώθηκε» και το ρωσικό ρωσικό Beriev-200.

Στο μεταξύ, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Ακτίου – Βόνιτσας, Θεόδωρος Αποστολάκης, «στην περιοχή υπάρχουν μεγάλες δυνάμεις της Πυροσβεστικής, όπως επίσης περιπολικά της Αστυνομίας και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ενώ οι κάτοικοι που απομακρύνθηκαν από τον Δρυμό φιλοξενούνται σε συγγενικά τους σπίτια».

Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «κάποιοι από τους κατοίκους βρίσκονται στην πλατεία της κοινότητας».

Παράλληλα, ο Θεόδωρος Αποστολάκης επισήμανε ότι «θεωρώ, πως με το πρώτο φως της ημέρας, είναι αναγκαία η επέμβαση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων».

46 δασικές πυρκαγιές το τελευταίο 24ωρο

Σαράντα έξι δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, το τελευταίο 24ωρο, σε όλη την Ελλάδα.

Για την κατάσβεσή τους επιχείρησαν συνολικά 734 πυροσβέστες με 310 οχήματα, 14 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρείχαν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ