Ομοφυλοφιλικές σχέσεις : Προστατευτείτε από τα νοσήματα που προκαλούν


Οι γυναίκες μπορούν να προσβληθούν από ΣΜΝ όπως έρπη , κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων και χλαμύδια όταν ανταλλάσσουν σωματικά υγρά. Οποιαδήποτε προσωπική επαφή, όπως το στοματικό σεξ ή η χρήση του ίδιου χεριού όταν αγγίζετε τον εαυτό σας και στη συνέχεια τον σύντροφό σας, μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο. Εάν και οι δύο γυναίκες έχουν έμμηνο ρύση, κινδυνεύουν επίσης.

Συμβουλές για ασφαλέστερο σεξ μεταξύ γυναικών

  • Εάν χρησιμοποιείτε ερωτικά παιχνίδια, χρησιμοποιήστε ένα νέο προφυλακτικό για κάθε σύντροφο ή μεταξύ διείσδυσης διαφορετικών ανοιγμάτων σώματος. Τα σεξ παιχνίδια πρέπει να πλένονται με σαπούνι και νερό μεταξύ των συνεδριών. Μάθετε περισσότερα για τον καθαρισμό ερωτικών παιχνιδιών .
  • Αποφύγετε το στοματικό σεξ εάν κάποιος από τους δύο σας έχει κοψίματα ή πληγές στο στόμα ή στα χείλη ή χρησιμοποιήσετε οδοντικό φράγμα. Ένα οδοντικό φράγμα είναι ένα τετράγωνο από λάτεξ ή πολυουρεθάνη (πολύ λεπτό, μαλακό πλαστικό), περίπου 15 εκατοστά επί 15 εκατοστά, το οποίο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να καλύψετε τον πρωκτό ή τα γυναικεία γεννητικά όργανα κατά τη διάρκεια του στοματικού σεξ. Λειτουργεί ως φράγμα για να βοηθήσει στην πρόληψη των σεξουαλικώς μεταδιδόμενων λοιμώξεων από το ένα άτομο στο άλλο.
  • Ορισμένες λοιμώξεις μπορούν να μεταδοθούν με τα χέρια, τα δάχτυλα και το αμοιβαίο τρίψιμο του αιδοίου. Πλύνετε τα χέρια σας πριν και μετά το σεξ.
  • Φορέστε γάντια από λάτεξ και χρησιμοποιήστε άφθονο λιπαντικό με βάση το νερό για κολπική και πρωκτική γροθιά.
Συμβουλές για αμφιφυλόφιλες γυναίκες για ασφαλέστερο σεξ με άνδρες

  • Εάν κάνετε κολπικό, πρωκτικό ή στοματικό σεξ με έναν άντρα, χρησιμοποιήστε προφυλακτικό. Όταν χρησιμοποιούνται σωστά, τα προφυλακτικά προστατεύουν από ακούσια εγκυμοσύνη και ΣΜΝ. Εκτός από τη χρήση προφυλακτικών, μάθετε για τη μορφή αντισύλληψης που σας ταιριάζει περισσότερο.
  • Εάν πιστεύετε ότι μπορεί να κινδυνεύετε από ακούσια εγκυμοσύνη, έχετε την επιλογή να χρησιμοποιήσετε  αντισυλληπτική έκτακτης ανάγκης (το χάπι «το πρωί μετά» ή ένα σπιράλ).
  • Το χάπι έκτακτης ανάγκης διατίθεται από ορισμένα φαρμακεία, ιατρούς, κλινικές αντισύλληψης (οικογενειακού προγραμματισμού) και ορισμένες κλινικές σεξουαλικής υγείας. Το IUD διατίθεται από κλινικές αντισύλληψης, μερικές κλινικές σεξουαλικής υγείας και μερικούς γιατρούς.

Συμπτώματα ΣΜΝ στις γυναίκες

ΕΡΠΗΣ γεννητικων οργανων

  • Αυτό προκαλείται από έναν ιό, ο οποίος μπορεί να εξαπλωθεί εάν έχετε κολπικό, πρωκτικό ή στοματικό σεξ ή μοιραστείτε παιχνίδια σεξ. Μπορεί επίσης να προκαλέσει πληγές στο στόμα και τη μύτη.
  • Τα συμπτώματα περιλαμβάνουν επώδυνες φουσκάλες και έλκη γύρω από τα γεννητικά όργανα, αν και μερικές γυναίκες μπορεί να μην έχουν συμπτώματα.
  • Τα αντιιικά δισκία μπορούν να βοηθήσουν τη διαδικασία επούλωσης. Διαβάστε περισσότερα για τον έρπητα των γεννητικών οργάνων .

Κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων

  • Πρόκειται για σαρκώδεις αναπτύξεις στην περιοχή του αιδοίου και του πρωκτού. Μπορεί να έχουν φαγούρα, αλλά συνήθως είναι ανώδυνα.
  • Προκαλούνται από ορισμένα στελέχη του ιού ανθρώπινου θηλώματος (HPV), τα οποία συνήθως αποκτώνται σεξουαλικά μέσω της επαφής με το δέρμα, όπως το τρίψιμο των αιδοίων μεταξύ τους.
  • Οι γυναίκες με κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων δεν χρειάζονται πιο τακτικές εξετάσεις επιχρίσματος από αυτές χωρίς αυτές. Υπάρχει μια ποικιλία θεραπευτικών επιλογών, συμπεριλαμβανομένης της κατάψυξης και των φαρμακευτικών κρεμών. Διαβάστε περισσότερα για κονδυλώματα των γεννητικών οργάνων .

Ακολουθεί βίντεο για το σεξ

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ